Міноборони України отримало літак Ан-148 та гелікоптер Мі-8

15.04.2021 0 By NS.Writer

Міноборони України отримало пасажирський літак Ан-148-100В та гелікоптер Мі-8 МТВ-1.

Про це повідомляє Мілітарний.

Літальні апарати передано від Державного авіаційного підприємства «Україна», що в управлінні Державного управління справами.

Рішення про це постановив Президент України Володимир Зеленський, відповідний Указ було оприлюднено на сайті голови держави:

З метою впорядкування використання об’єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами, та підвищення ефективності використання державного майна постановляю:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства оборони України та Державного управління справами щодо передачі літака Ан-148-100В (заводський номер 01-09) і вертольота Мі-8МТВ-1 (заводський номер 804М01), що перебувають в управлінні Державного управління справами, до сфери управління Міністерства оборони України.

2. Кабінету Міністрів України та Державному управлінню справами забезпечити передачу в установленому порядку об’єктів державної власності, зазначених у статті 1 цього Указу, з управління Державного управління справами до сфери управління Міністерства оборони України.

Раніше, у 2014 році за ініціативи тогочасного Президента України Петра Порошенка до Міністерства оборони було передано два гелікоптера Мі-8 зі складу Державного управління справами.

Міноборони отримало літак Ан-148 та гелікоптер Мі-8. Літак Ан-148-100 зі складу Державного авіаційного підприємства «Україна» Фото від пресслужби підприємства

Урочиста сертифікатів на них відбулась у грудні 2014 року.

УДО передало Міноборони три БТР-80

Борти передали відремонтованими за кошт «президентського» (Державне авіаційне підприємство «Україна») підприємства.

Багатоцільовий гелікоптер Мі-8 зі складу Державного авіаційного підприємства «Україна»

У грудні 2019 року від цього ж підприємства до складу 15 авіаційної бригади передали 3 комплекти лопатей рульового гвинта (по 3 одиниці) та 10 лопатей несучого гвинта до гелікоптерів Мі-8.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: