Міноборони уклало з українським виробником радарів мирову угоду

09.02.2022 0 By NS.Writer

Міністерство оборони та Казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра» підписали мирову угоду, яка дозволить продовжити роботу над контрактами за оборонним замовленням, забезпечити оплату праці співробітників, а також продовжувати співпрацю з «Укрексімбанком», пише biz.censor.net.

Мирова угода була підписана сторонами у понеділок, 31 січня, вона стала одним з етапів антикризового плану, розробленого для врегулювання ситуації на підприємстві, повідомляє пресслужба держконцерну «Укроборонпром».

«Так, згідно з угодою, Міноборони та „Іскра“ мирно врегулювали спір, обумовивши строки поставки продукції за державним контрактом із урахуванням технологічного циклу виробництва, порядок фінансування, а також штрафні санкції в разі порушення підприємством своїх зобов’язань», — йдеться у повідомленні.

Наступним етапом антикризового плану стала виплата заборгованості із заробітної плати, яка відбулася 1 лютого, додають в «Укроборонпромі».

Як повідомлялося, на початку січня керівництво «Укроборонпрому» прийнято рішення провести службову перевірку Казенного підприємства «НВК «Іскра» через інформацію про припинення його роботи, оприлюднену в ЗМІ.

Своєю чергою в пресслужбі Міноборони вказували на затримку з виконанням одного з контрактів, укладених з НВК «Іскра», внаслідок чого виникла дебіторська заборгованість у розмірі понад 58 млн грн.

Нагадаємо, КП НВК «Іскра» є провідним українським підприємством з розробки, створення та обслуговування й модернізації сучасних радіолокаційних станцій різних типів, засобів радіоелектронної боротьби та радіотехнічної розвідки.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: