Міноборони профінансувало виготовлення другого дивізіону комплексу «Нептун»

22.12.2021 0 By NS.Writer

Ймовірно, кошти для ДККБ «Луч» були переведені в рамках державного оборонного замовлення 2021 року, пише defence-ua.com.

РК-360МЦ “Нептун” під час репетиції параду на честь Дня Незалежності України, 2021 рік

Міноборони України кілька днів тому переказало ДККБ «Луч» кошти на виробництво другого дивізіону протикорабельного берегового комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Про це повідомила агенція «Оборонно-промисловий кур’єр» з посиланням на власне джерело в оборонному відомстві України.

Машини серійного варіанту комплексу РК-360МЦ “Нептун” на шасі Tatra – рухомий командний пункт РКП-360, транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360, пускова установка УСПУ-360 та транспортні машини ТМ-360

Виготовлення нового дивізіону, за словами співрозмовника агентства, було профінансовано через зацікавленість військових у тому, щоб в рамках штатного виробництва ракет у ВМС ЗС України з’явився ще один дивізіон протикорабельних ракетних комплексів.

Як раніше розповідав Defense Express, стало відомо про плани з підписання контракту на поставку другого дивізіону протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун» у цьому році.

Про це повідомив Генеральний конструктор-Генеральний директор ДП «ДККБ «Луч» Олег Коростельов (саме інтерв’ю було записано раніше, ніж було оприлюднено відео), зазначивши, що відповідне рішення вже прийняте, а роботи з виготовлення, ймовірно, почнуться в наступному році.

При цьому, він не деталізував, в рамках якого з бюджетів ДОЗ (2021 або 2022 року) будуть профінансовані ці роботи.

«Все залежить від грошей. Але договір мають укласти в цьому році», — сказав Олег Коростельов.

Варто також додати, що наразі ДККБ «Луч» з суміжними підприємствами завершують виготовлення першого дивізіону РК-360МЦ. Його передача українським військовим намічена на перший квартал 2022 року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: