Міноборони наступного року додатково придбає «Байрактари» для потреб Збройних Сил України, – Резніков

13.11.2021 0 By NS.Writer

Сьогодні, 12 листопада, в рамках робочої поїздки до району проведення операції Об’єднаних сил, Міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заслухали доповідь Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Павлюка про поточну та безпекову ситуацію на сході України. На Об’єднаному командному пункті ООС Міністра оборони і Головнокомандувача ЗС України ознайомили з досвідом та перспективами бойового застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар» з метою відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Олексій Резніков підкреслив нагальну необхідність подальшої закупівлі для потреб Збройних Сил України «Байрактарів», пише mil.gov.ua.

— Наші турецькі партнери публічно оголосили, що вони беруть українські двигуни для облаштування «Байрактарів». Ми ще додатково плануємо придбати їх у наступному році. Але це будуть українські Байрактари, підкреслюю. Тобто виготовлені у Туреччині, але вони будуть українські, на озброєнні Збройних Сил України. Вони будуть застосовуватися, оскільки ми маємо боронити нашу незалежність, у тому числі, відповідно до 51 статті статуту ООН, — заявив Міністр оборони України.

У свою чергу Головнокомандувач ЗС України запевнив, що Збройні Сили перебувають у постійній готовності до застосування ударного дрона в разі провокативних дій з боку збройних формувань РФ.

— Ми до цього йшли не один день і не два, готувалися, напрацьовуємо тактику застосування, напрацьовуємо методику. Попереду ще дуже багато цікавої для нас роботи, — сказав Валерій Залужний.

Крім того, у ході поїздки, робоча група проінспектувала стан справ на передових позиціях українських військ, ознайомилася із ситуацією на тих опорних пунктах, де ворог найчастіше здійснює порушення режиму припинення вогню. Керівник оборонного відомства та Головнокомандувач ЗС заслухали інформацію про заходи захисту життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: