Мініатюрний робот-жук подорожує дві години без батареї

23.08.2020 0 By Chilli.Pepper

Рідкий метанол живить штучні м’язи RoBeetle.

Science Robotics

 

Команда дослідників з Університету Південної Каліфорнії створила дрібного автономного робота-жука RoBeetle, який може подорожувати більше двох годин без батареї, повідомляє engadget. 88-міліграмовий робот, натхненний комахами,  працює на рідкому метанолі, який живить його штучні м’язи, і він може переносити корисні навантаження у 2,6 рази більші від власної маси тіла.

Як ви можете знати, батареї мають низьку щільність енергії, тобто для того, щоб зберігати багато енергії, вони повинні бути досить великими. Це проблема мікророботів, і це одна з причин того, що крихітні боти, як-от Гарвардський HAMR-JR розміром із монету, часто прив’язуються до джерел живлення. Той факт, що RoBeetle не потребує акумулятора, означає, що він може бути надзвичайно маленьким і повзати без прив’язки.

“Каталітичний штучний мікро-м’яз” системи виготовлений із нікель-титанового (NiTi) сплаву пам’яті форми (SMA), дроту, який стискається та розширюється зі зміною температури. Цей дріт вкритий платиною, і коли платина взаємодіє з метанольним паливом RoBeetle, у результаті реакції згоряння виділяється тепло. Зміни температури спричиняють ковзання крихітного вентиляційного отвору вперед-назад, регулюючи потік палива і змушуючи RoBeetle рухатися вперед.

Як стверджують дослідники, RoBeetle міг би дозволити мікроботам переміщатися туди, де люди не можуть. Але, як вказує IEEE Spectrum, є ще кілька проблем, які потрібно подолати. RoBeetle може рухатись лише вперед, і як тільки він почне ходити, він буде продовжувати ходити, поки не закінчиться пальне. Тим не менш, хоча інші біоінспіровані непідвладні роботи працюють на хімічному паливі (Octobot), сонячних батареях (RoboBee) або батареях, RoBeetle – це новий підхід.

Цього тижня дослідники опублікували свою роботу в Science Robots.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: