Міненергетики обрало дві шахти для трансформації вугільних мономіст

03.11.2020 0 By NS.Writer

Міністерство енергетики попередньо обрало дві шахти (на заході і на сході України), де реалізують пілотні проєкти трансформації вугільних мономіст.

Як пише Економічна правда, про це повідомляє пресслужба відомства.

Мова йде про шахту «Великомостівська», яка розташована в місті Червоноград та потенційно може стати потужним туристичним кластером, та шахту «5/6», розташована в м. Мирноград, яка має потенціал технологічного кластеру.

Проєкти виконуватимуться спільно з міжнародною агенцією GiZ.

Взагалі Міністерство запропонувало партнерам проєкту — німецькому уряду 6 шахт для пілотних проєктів: по три шахти на сході та заході, це шахти державної форми власності, які готуються до ліквідації.

Кожна із запропонованих шахт є унікальною, процес їх трансформації потребуватиме значних зусиль. Метою всіх пілотних проєктів буде не лише вирішити проблеми конкретної території, але й створити досвід, який легко передається.

Усі пілотні проєкти будуть впроваджуватися за принципом формування кластерів: технологічних, туристичних, інноваційних та інших.

Для обрання учасників проведуть глибинний аналіз економічних, екологічних та соціально-політичних чинників.

Відбір відбуватиметься за такими критеріями:

– Економічні наслідки

– Соціальні наслідки

– Наслідки для навколишнього середовища

– Місцева політична ситуація

– Можливості для формування кластерів (технологічних, туристичних)

– Стан шахти

Оцінка дозволить на етапі підготовки пілотних проєктів передбачити потенційні проблеми та передбачити заходи для їх мінімізації. Значну увагу буде приділено саме соціально-економічним реаліям регіону, де розміщена шахта.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: