«Метінвест» та Danieli домовилися розвивати технології з декарбонізації виробництва сталі

07.11.2021 0 By NS.Writer

«Метінвест» та Danieli, провідний світовий виробник обладнання для металургії, підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розвитку та впровадження технологій для виробництва «зеленої» та низьковуглецевої сталі, пише biz.censor.net.

Як повідомляє пресслужба «Метінвесту», сторони вивчатимуть можливості щодо впровадження нових технологій для скорочення вуглецевого сліду підприємств Групи «Метінвест» в Україні та ЄС.

Зокрема, ці технології будуть застосовуватися у прокатному сегменті виробництва сталі для зниження викидів CO2, використання вуглекислого газу та скорочення споживання енергії.

У межах співпраці компанії вивчать можливості фінансування науково-дослідних проєктів через механізм фінансування Horizon Europe, а також проєктів із декарбонізації в межах Інноваційного фонду Європейського Союзу та за рахунок коштів Системи торгівлі викидами.

«Підписання меморандуму — важливий крок для „Метінвесту“ у вивченні можливостей застосування передових технологій для скорочення негативного впливу на довкілля від виробництва сталі. Для Danieli співпраця прискорить розвиток технологій для екологічно безпечних „зелених“ металургійних комбінатів компанії», — йдеться у повідомленні.

За словами гендиректора Групи «Метінвест» Юрія Риженкова, компанія прагне до екологічності бізнесу.

«Я впевнений, що інноваційні технологічні рішення Danieli у цій сфері допоможуть прискорити наше прагнення стати виробником сталі з низьким рівнем викидів», — зазначив він.

Зазначимо, Danieli — провідний виробник обладнання для металургійної галузі. Портфель компанії містить обладнання для виробничих процесів, починаючи від відновлення залізної руди і завершуючи лініями з оброблення сортового та листового прокату. Danieli розробляє та вдосконалює технологічні процеси для зменшення викидів парникових газів, підвищення енергоефективності та зниження впливу на довкілля.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: