Звичайний побутовий матеріал може революціонізувати обчислення та зберігання даних

24.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Матеріал, що міститься у побутовій фарбі, може оптимізувати машинне навчання, повідомляє techradar.

машинне навчання

Дешевий, нетоксичний матеріал, який зазвичай зустрічається у побутових фарбах, міг би стати ключем до однієї з найбільших проблем машинного навчання. Нова наукова стаття, опублікована групою з національних лабораторій Sandia разом із співробітниками Мічиганського університету, виявила, що оксид титану, який часто міститься в лакофарбових матеріалах, може суттєво покращити енергоефективність комп’ютерних чіпів.

Нагрівання комп’ютерного чіпа, вкритий оксидом титану, вище 150 градусів Цельсія, робить можливим видалення частини молекул кисню, що створює так звані вакансії кисню. Це робить матеріал електропровідним і, отже, здатним зберігати інформацію.

Що найважливіше, це відкриття могло б принципово змінити спосіб зберігання та обробки даних комп’ютерами, що призведе до величезної економії енергії.

Енергозберігач

Наразі комп’ютери зберігають дані в одному місці, перш ніж передати їх кудись ще для обробки. Така постійна передача інформації створює величезне навантаження з точки зору енергоспоживання і обчислювальної потужності. Скоротивши цю непотрібну втрату енергії, вакансії кисню можуть відкрити можливості для вивчення більш енергоємних програм.

“Ми зробили обробку та зберігання в одному місці”, – пояснив провідний автор статті Іян Лі. «Новим є те, що ми змогли зробити це передбачувано і повторювано. Якщо ми намагаємося виконати машинне навчання, воно забирає багато енергії, тому що ви рухаєтеся вперед і назад, і одним із бар’єрів для реалізації машинного навчання є споживання енергії “.

Відкриття цього нового використання оксиду титану має потенційне застосування для автономних транспортних засобів, обробки зображень та розпізнавання голосу. Однак це ранні дні. Дослідникам ще потрібно вдосконалити процес і розглянути способи його масштабування, перш ніж вакансії кисню будуть використані в споживчих та бізнес-технологіях.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: