Маск і Безос виграють контракти НАСА на місію до Місяця

02.05.2020 0 By Chilli.Pepper

НАСА у четвер уклали контракти майже на 1 мільярд доларів із трьома космічними компаніями, включаючи ті, що належать Ілону Маску та Джеффу Безосу для розробки місячних кораблів, оскільки США прагнуть повернути людей на Місяць, повідомляє phys.

Маск і Безос отримуют контракти НАСА на ледер для Місяця

Контракти на систему посадки людей були надані компаніям Маска SpaceX, та Безоса Blue Origin та Dynetics, які отримують 967 мільйонів доларів.

Утрьох вони змагатимуться між собою протягом строку контракту, що закінчується у лютому 2021 року, коли НАСА вирішить, хто з них матиме можливість виконувати демонстраційні місії.

“Америка просувається вперед з останнім кроком, зробивши останній крок, необхідний для висадки космонавтів на Місяць до 2024 року, включаючи неймовірний момент, коли ми побачимо першу жінку, що ступила на поверхню місяця”, – сказав адміністратор NASA Джим Бріденстін.

«Вперше з часів Аполлона НАСА отримало пряме фінансування для системи десантування людей, і тепер у нас є контрактні компанії для виконання роботи за програмою Артеміда”.

Система посадки людини є одним з основних елементів місії “Артеміда”, разом із ракетою “Система космічних запусків”, капсулою екіпажу “Оріон” на чолі з Локхідом Мартіном та шлюзом, невеликою космічною станцією, яка буде обходити Місяць.

Оголошення вийшло у час, коли світ бореться з пандемією коронавірусу, від якої загинуло майже 230 000 людей з моменту появи у Китаї наприкінці минулого року та яка призвела до припинення світової економіки.

Бріденстайн сказав, що для місії важливіше, ніж будь-коли, йти уперед.

“Я хочу сказати, що є важливим, щоб агентство зробило це зараз, тому що наша країна, і фактично весь світ шокований цією пандемією коронавірусу”, – сказала Бріденстайн.

“І все-таки нам потрібно дати надію людям. Нам потрібно дати їм те, на що вони можуть звернути увагу, мріяти, про те, що надихне не лише націю, а й весь світ”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: