Манафорт консультував політиків, підтримуваних РФ в Україні і допоміг їм створити нову партію

18.11.2017 0 By Chilli.Pepper

Пол Манафорт, колишній голова кампанії президента Дональда Трампа, відправляється до федерального окружного суду у четвер, 2 листопада 2017 року, в Вашингтон. AP Photo / Андрій Харнік

  • Після революції 2014 року, яка змістила проросійського Президента України Віктора Януковича, колишній голова кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт відіграв ключову роль у реорганізації проросійської партії Януковича.
  • Нова партія виграла місця в парламенті України після того, як Манафорт особисто затвердив свій список кандидатів.
  • Манафорт залишався в контакті з політичним співробітником в Україні, який допоміг йому просунути нову партію за допомогою кампанії Трампа.

Звинувачувальний акт, який спеціальний адвокат Роберт Мюллер передав раніше у цьому місяці, підкреслює роботу лобіювання колишнього голови передвиборної кампанії президента Дональда Трампа Пола Манафорта від імені підтримуваного Росією колишнього українського президента Віктора Януковича, повідомляє businessinsider.

Після того, як Янукович був змушений втікти у 2014 році, Манафорт залишився активним в Україні і відіграв важливу роль у організації головної проросійської партії, яка існує сьогодні в країні.

Манафорт продовжував працювати на проросійську партію в Україні після того, як він змінив її назву стверджується у Звинуваченні Мейлєра. Він відмивав мільйони доларів виплат від Партії регіонів Януковича через офшорні банківські рахунки, компанії в Хемптонс, а також магазини одягу за лобіювання та консалтингові роботи в Україні, Західній Європі і Сполучених Штатах.

Звинувачувальний висновок також згадує роботу Манафорта з Опозиційним блоком, групою, яка виникла після вигнання Януковича на зміну Партії регіонів у якості головної проросійської партії в країні, і стверджує, що Манафорт отримував виплати від роботи з партією до 2016 року.

Після падіння уряду Януковича у 2014 році Манафорт, як повідомляється, взяв ініціативу і головну роль у створенні нової організації із залишків Партії регіонів і згуртував союзників Януковича, щоб переформатувати цю проросійську партію в загально-антизахідну виборчу коаліцію, згідно Нью-Йорк Таймс. Саме Манафорт придумав нове ім’я партії – Опозиційний блок.

“Він мав намір зібрати найбільшу кількість людей, що протистоїть нинішньому уряду, потрібно уникати чогось конкретного і просто стати символом протистояння”, – розповів журналістам “The Times” київський політолог Михайло Володимирович Погребінський.

Однак, насправді, Джон Е. Гербст, колишній посол США в Україні та нинішній директор Центру “Євразія” Атлантичної Ради, заявив, що партія не сильно відрізняється від оригінальної Партії регіонів.

“Це було продовженням того, що існувало”, – сказав Гербст Business Insider. “І Манафорт, котрий був членом Партії регіонів, продовжував свою діяльність як правозахисник Блоку опозиції”.

“Він був хлопакою, який керував своєю політичною кампанією, коли вони стали кампанією, і він допоміг їм залишатися у владі”, – сказав Гербст, говорячи про роль Манафорта у Партії регіонів.

Колишній американський дипломат розповів Business Insider, що Манафорт виконував ті ж обов’язки для Опозиційного блоку, і що в Україні показали вихідні прикордонні документи, які вказують на те, що Манафорт був присутній в Україні у різні періоди між 2014 і 2016 роками.

Робота Манафорта допомогла Опозиціїйному Блоку виграти місця в парламенті України.
Хоча партійні чиновники вважали, що Опозиційний блок навряд чи досягне успіху, в результаті роботи Манафорта Блок зміг залишити місця в парламенті України на парламентських виборах 2014 року.

Партійний чиновник блоку заявив Bloomberg, що Манафорт особисто схвалив список кандидатів у 2014 році, і один із лідерів блоку Нестор Шуфрич, як повідомляється, відсвяткував свої відносні успіхи на виборах з пляшкою коньяку в офісі Манафорта після того, як заплатив йому 1 мільйон доларів за роботу з ними, за словами Bloomberg.

Одним з найближчих довірених персон Манафорта в роботі з Блоком був російсько-український політичний співробітник Костянтин Килимник, з яким Манафорт просував Опозиційний Блок як голос росіян на сході України. Як повідомляється, Килимник підтримував зв’язок з Манафортом під час кампанії 2016 року, і пара говорила про Трампа та події в Україні. Як повідомляється, Килимник розповів про можливість зняття антиросійської позиції щодо України з платформи Республіканської партії влітку 2016 р., яку в кінцевому підсумку зробила Республіканська партія.

Згідно з повідомленнями The Washington Post, Манафорт припинив отримувати платежі від Блоку в квітні 2016 року, через місяць після приєднання до кампанії Трампа. З того часу він, як повідомляється, покладався на Килимника для збору неоплачених внесків з блоку опозиції, які Манафорт вважає, йому належать.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: