Майнери купили теплову електростанцію, щоб перетворювати вугільні відходи на біткоїн

10.10.2021 0 By NS.Writer

Американська майнінгова компанія Stronghold Digital Mining придбала теплоелектростанцію Panther Creek у Пенсильванії. Компанія добуватиме енергію для майнінгу криптовалюти, спалюючи вугільні відходи, пише vctr.media з посиланням на TechSpot.

Що сталося

Для майнінгу криптовалюти потрібно багато електроенергії. Одна транзакція біткоїна, включно з ресурсами на її створення та транзакцію, може використати понад 1700 кВт*год. Такий великий попит на електроенергію змушує великі майнінгові комплекси знаходити потужніші джерела електроенергії.

Одна з таких компаній — Stronghold Digital Mining — придбала ТЕС в Пенсильванії. Вона спалюватиме вугільні відходи та добуватиме енергію для майнінгу біткоїна.

Чи вигідна ТЕС для майнінгу

За розрахунками компанії, на отримання одного біткоїна ($41 800 на момент написання новини) потрібно 200 т вугільних відходів. Накопичених у США відходів теплоелектростанції вистачить на 30 років видобутку криптовалюти для понад 20 000 пристроїв для майнінгу.

Stronghold Digital Mining вже має у своєму розпорядженні ТЕС поменше — Scrubgrass. Її потужності вистачає для 1800 пристроїв і з її допомогою компанія вже звільнила понад 400 га землі від вугільних залишків та віддала їх владі штату.

Чому це важливо

Велика кількість вугільних відвалів є серйозною проблемою в Пенсильванії. Вони виділяють вуглекислий газ у повітря та алюміній, залізо й марганець у грунт. Але й перетворення вугільних відвалів на енергію для майнингу не є ідеальним рішенням. Відпрацьоване вугілля все одно продовжує виробляти чимало вуглекислого газу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: