Майбутнє війни у 2030-х

08.06.2020 0 By Chilli.Pepper

Проти кого будуть боротися проти Сполучених Штатів і хто буде боротися із ними? Де будуть відбуватися такі майбутні конфлікти? Як виглядатимуть майбутні конфлікти? Як будуть проводити бойові дії? І чому США візьмуть участь у війні? Цей звіт є оглядом у серії, що спирається на широкий спектр наборів даних, вторинних джерел та широкого кола інтерв’ю у восьми країнах світу для відповіді на ці питання.

Огляд проекту та висновки

Автори роблять висновок, що Сполучені Штати зіткнуться з низкою поглиблених стратегічних дилем у 2030 році. Суперники США – Китай, Росія, Іран, Північна Корея та терористичні угруповання – ймовірно, залишаться постійними, але союзники США можуть змінитися, і місце розташування місця, де Сполучені Штати найчастіше ведуть війни, може не відповідати місцям, де конфлікти можуть бути найбільш небезпечними для інтересів США.

Спільні сили, ймовірно, зіткнуться щонайменше з чотирма типами конфліктів, кожен з яких потребує дещо іншого набору можливостей, але можливість США використовувати такі різноманітні сили, ймовірно, знизиться. Перш за все, забороняючи будь-яку радикальну спробу змінити траєкторію, Сполучені Штати у 2030 році можуть поступово втратити ініціативу диктувати стратегічні результати та визначати, коли і чому відбуватимуться війни майбутнього. Щоб відповідати майбутнім потребам, спільні сили та військово-повітряні сили США повинні інвестувати у більшу точність, інформацію та автоматизацію; нарощувати додаткову потужність; підтримувати міцне передове положення; і посилити моторність на всіх рівнях війни.

Ключові висновки

Список противників США, ймовірно, залишиться незмінним, але список американських союзників, ймовірно, зміниться:

– Китай, Росія, Іран, Північна Корея та терористичні угруповання залишаться головними супротивниками США.

– Зростаючий вплив Китаю, ймовірно, змінить список американських союзників у Азії, коли країни хеджують проти китайської влади.

– У Європі традиційна воля і здатність союзників США до застосування сил, особливо за кордоном, ймовірно, зменшиться.

Локалізація конфліктів в США може бути проаналізована за ймовірністю або ризику

– Три основних регіони – Індо-Тихоокеанський, Європа і Близький Схід – ймовірні райони для наступної війни; Близький Схід видається найбільш імовірним, хоча Індо-Тихоокеанський регіон може становити найбільшу небезпеку.

Майбутні конфлікти, ймовірно, виникнуть з чотирьох основних архетипів, а саме: боротьба з тероризмом, конфлікти в сірій зоні, асиметричні бої і бійки високого класу.

Чотири всеосяжні тенденції можуть сформувати, коли і чому Сполучені Штати можуть почати війну:

– Здатність США застосовувати санкції замість насильства буде знижуватися через зниження економічної потужності США і союзників у відносному вираженні.
– Зростання числа сильних лідерів у Азії, Європі та на Близькому Сході може призвести до зниження стримувань і противаг, і створити стимули для майбутнього конфлікту.
– У міру того як американські противники стають все більш самовпевненними і тиснуть на червоних лініях проти союзників США, Сполучені Штати можуть зіткнутися з важким вибором вступити у війну, яку вони не хочуть, або відмовитись від союзника.
– Зовнішні сили можуть викликати конфлікт, такий як нещасні випадки і ненавмисна ескалація, криза, викликана зміною клімату, або конфлікт через обмеженісь ресурсів.

Рекомендації

– Майбутні конфлікти, ймовірно, швидше за все, зроблять ставку на здатність працювати на відстані. Перебування за межами ракетних полігонів супротивника і базування на значній відстані можуть бути важливими чинниками, і американські військові повинні інвестувати у ці можливості.
– Сполучені Штати повинні інвестувати у підвищення військової точності, щоб уникнути правового та політичного зворотного зв’язку, що виникає з цивільними жертвами.
– Усі гілки військових потребуватимуть розширення можливостей інформаційної війни, особливо для операцій сірої зони.
– Через тенденцію до більшого використання штучного інтелекту, військовим потрібно буде інвестувати в автоматизацію.
Проект (англ.мов.) можна скачати у джерелі, за посиланням вгорі або тут.

Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: