Львівський бронетанковий поставить на оновлений бронетягач БТС-4 український кулемет

28.03.2021 0 By NS.Writer

Наразі Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» має контракт з Міністерством оборони України на капітальний ремонт та доробку броньованого тягача БТС-4. Про це повідомляє АрміяInform.

— Торік наше підприємство разом із Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ модернізували цей бронетягач до типу БРЕМ-1 або БРЕМ «Лев», — розповів керівник заводу Віктор Андрощук. — Ми встановили на нього кран-стрілу, передній відвал, допоміжну лебідку і оснастили зварювальним апаратом. Вже цього року маємо поставити оборонному відомству близько десяти таких тягачів.

Крім того, львівське підприємство планує змінити певні характеристики машини. А саме: поставити значно потужніший двигун і встановити командирську башту з новим українським кулеметом ККТ, що виробляє столичний завод «Маяк». Після погодження цих видозмін з Міноборони можливий повноцінний контракт відомства зі львівським заводом.

— Наші технологічні стандарти дозволяють продукувати один такий тягач у місяць, а за умов погодження контракту з Міноборони — і по кілька машин, — каже Віктор Андрощук. — Практично всі основні деталі для бронетягача виготовляє наш завод, а інші допоміжні — суто українського виробництва.

На підприємстві додали, що завод має контракт з Міністерством оборони на ремонт і модернізацію бронетехніки загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень. Крім того, підприємство є одним з активних та високооплачуваних роботодавців на теренах Львівщини. Середня зарплатня фахівця тут стартує від 16 тисяч гривень.

Варто додати, що Львівський бронетанковий завод у 2019-му виготовив та експортував до однієї з азійських країн майже півтора десятка схожої комплектації бронемашин.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: