ЛРЗ «Мотор» випускає понад 6 000 позицій комплектуючих для літаків

14.07.2021 0 By NS.Writer

Невдовзі на підприємстві планують опанувати виготовлення всієї номенклатури деталей авіадвигунів, що дасть змогу бойовим літакам ЗСУ максимально позбутися залежності від російських комплектуючих, пише defence-ua.com.

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» (входить до складу ДК «Укроборонпром») успішно продовжує програму імпортозаміщення й поступово освоює виробництво на власних потужностях все більшої номенклатури виробів.

«Наше підприємство освоїло виробництво понад 6 000 номенклатурних позицій (станом на 2019 було 5,5 тисяч, — прим. ДЕ) та планується освоїти виробництво всієї номенклатури деталей авіадвигунів. А це понад вісім тисяч найменувань!», — наголосив директор підприємства Володимир Маракулін, зауваживши, що раніше ці деталі постачали підприємства з країни-агресора.

Читайте також: Конверсія навпаки: у світі почали переробляти пасажирські авіалайнери на військові літаки

За його словами, допомогою в цій справі заводчанам стала й планомірна закупівля нового обладнання. Так у 2018 році фінансування оновлення верстатного парку склало 88 млн гривень, у 2019-2020 роках — близько 100 млн грн, а у поточному році на придбання та здійснення модернізації основних засобів планують виділити 70 мільйонів гривень.

ЛРЗ «Мотор» в останні роки почав інтенсивне оновлення верстатного парку / Фото: АрміяInform

Нагадаємо, на ЛРЗ «Мотор» здійснюється капітальний ремонт авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою АЛ-31Ф, АЛ-21Ф-3Т та РД-33, якими відповідно оснащуються бойові літаки Су-24, Су-27 та МіГ-29. Також на підприємстві капіталять двигуни ГТДЕ-117, ГТДЕ-117(-1) та 12 найменувань агрегатів двигуна Д30-КП для військово-транспортного літака Іл-76.

ТРДДФ та види літаків ПС ЗСУ на які вони встановлюються

Оскільки це єдине в Україні підприємство, яке здатне виконувати такий спектр робіт, Міноборони України досить активно замовляє ремонт двигунів для винищувачів Повітряних сил ЗС України.

Зокрема відомо, що цьогоріч ЛРЗ «Мотор» вже отримало кілька замовлень на відновлення ТРДДФ (чотирьох РД-33, чотирьох АЛ-31Ф та двох АЛ-21Ф-3Т).

Бойові літаки (МіГ-29, Су-27 та Су-24) для яких ремонтують двигуни на ЛРЗ «Мотор»

«В першому півріччі 2021 року з Повітряними Силами України укладено низку договорів закупівлі послуг з ремонту авіаційної техніки на загальну суму понад 133 мільйони гривень», — відзначив Володимир Маракулін.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: