ЛРЗ «Мотор» відремонтував для ЗСУ 18 авіадвигунів у 2021 році

02.11.2021 0 By NS.Writer

Наразі державне авіаремонтне підприємство виконує замовлення для іноземної країни, пише defence-ua.com.

На 2021 рік на держпідприємстві опановано виробництво понад 6 000 номенклатурних позицій для авіадвигунів

ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» (входить до складу ДК «Укроборонпром») в рамках робочої поїздки відвідав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, де ознайомився з діяльністю держпідприємства.

Як повідомила прес-служба Концерну, у цьому році ЛРЗ виконав капремонт та передав вітчизняному замовнику 18 авіадвигунів й на сьогодні працює над іноземним замовленням.

Водночас очільник Концерну Юрій Гусєв зауважив, що «завод готовий додатково взяти на ремонт 8 авіадвигунів типу РД-33, АЛ-31Ф».

Також Прем’єр-міністру повідомили, що виробнича база держпідприємства в останні роки була приблизно наполовину оновлена. Зокрема, у 2021 році «Мотор» отримав новий американський станок, є також швейцарське та німецьке обладнання.

Своєю чергою, Денис Шмигаль повідомив, що на авіабудівну галузь України в найближчі роки планують виділяти досить значні кошти.

«Минулого року ми актуалізували Стратегію відродження авіабудівництва в Україні. У проекті бюджету, який Уряд подав на наступний рік, на авіабудівну галузь заплановано 2 млрд грн (приблизно $76 млн за поточним курсом). Це і проведення досліджень, і нові розробки, і модернізація літаків», — зауважив Прем’єр-міністр України.

Нагадаємо, ЛРЗ «Мотор» спеціалізується на капітальному ремонті авіаційних турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою АЛ-31Ф, АЛ-21Ф-3Т та РД-33 (для винищувачів МІГ-29 та Су-27, а також фронтових літаків Су-24).

“Мотор” займається капітальним ремонтом реактивних двигунів для бойових літаків Су-27, МіГ-29 та Су-24

Так, відомо, що у березні та травні поточного року держпідприємство уклало з Міноборони угоди про ремонт чотирьох ТРДДФ РД-33 (встановлюються на МіГ-29) та відновлення аналогічної кількості двигунів АЛ-31Ф (встановлюються на винищувачі Су-27).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: