Льотні випробування пройшов український дрон-камікадзе «Грім»

06.10.2021 0 By NS.Writer

Пройшов випробування ударний безпілотний авіаційний комплекс «Грім» розробки Науково-виробничого підприємства «Атлон-Авіа».

Український дрон-камікадзе «Грім» пройшов льотні випробування. Баражуючий боєприпас «Грім» ST-35 у польоті Фото: АрміяInform

Про це інформує Мілітарний.

Український ударний безпілотний авіаційний комплекс «Грім» у складі дрона-камікадзе (ще можна назвати баражуючим боєприпасом) та мультикоптера, пройшов льотні випробування, пише АрміяInform. Про попередні етапи тестувань ми повідомляли раніше.

«Грім» позиціонується, як засіб високоточного ураження цілей. Особливістю застосування даного комплексу є можливість ураження цілей на закритих позиціях та використання різних типів бойових частин.

Для збільшення тривалості та дальності польоту, до складу комплексу входить мультикоптер.

Він призначений для транспортування повітрям та вертикального запуску баражуючого боєприпасу. За його допомогою дрон-камікадзе «Грім» можна підняти на висоту 500-700 метрів.

Після запуску баражуючого боєприпасу, мультикоптер здійснює ретрансляцію сигналів управління та даних корисного навантаження.

«Він призначений для ураження особливо важливих цілей у радіусі 30 кілометрів, зокрема радіолокаційних станцій, командних пунктів, складів паливно-мастильних матеріалів, складів боєкомплектів. Його польотний час складає близько 1 години, а крейсерська швидкість — 120-140 кілометрів на годину», — повідомив представник компанії виробника Вадим Шуліка.

Аеродинамічна схема з Х-подібною компоновкою дрона-камікадзе «Грім» забезпечує високі точнісні характеристики при наведенні на ціль для її ураження по вертикальній траєкторії.

Керування безпілотником здійснює оператор за допомогою планшета, він і обирає ціль для ураження.

Дрон-камікадзе «Грім» може використовувати широкий спектр бойових частин (осколково—фугасні, термобаричні, запалювальні, кумулятивні) для уражання особливо важливих цілей та об’єктів критичної інфраструктури, в т.ч. РЛС, комплексів РЕБ, елементів систем зв’язку та управління, складів боєприпасів та ПММ тощо.

При створенні комплексу було використано багаторічний досвід у розробці, виробництві та підтримці життєвого циклу безпілотних авіаційних систем військового призначення, що використовуються у військових конфліктах.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: