4 простих кроки, щоб купити біткоін

01.11.2020 0 By Chilli.Pepper

Біткоін добре відомий як “валюта Інтернету”. Тож придбати його для початківця має бути надзвичайно просто? Ну, так і ні. Купувати біткоін не складно, але вам також доведеться вибрати гаманець і навчитися основам криптобезпеки.

Цей посібник допоможе вам на початку криптоподорожі та навчить як придбати перший біткоін, повідомляє exscudo.

Крок 1: Виберіть гаманець

Перш ніж поспішати приєднуватися до біткоін-клубу, спочатку слід вирішити, де зберігати криптовалюту — іншими словами, де зберігати свої приватні ключі.

Приватний ключ: «пароль» до вашого крипто-гаманця. Вам потрібен ваш приватний ключ, щоб отримати криптовалюту, яку хтось надсилає вам, і отримати доступ до ваших коштів. Він функціонально схожий на пароль для вашого облікового запису електронної пошти. Також є відкритий ключ, який по суті є вашою адресою гаманця.

Існує 4 основних типи гаманців, які співвідносяться між зручністю та безпекою.

Он-лайн гаманець на біржі

Інтернет-гаманець – це найзручніший і найменш безпечний варіант. У цьому випадку ви зберігаєте приватні ключі на централізованому сервері криптобіржі.

Це дуже корисно, оскільки ви можете дуже швидко отримати доступ та продати / передати / переказати свої кошти. Однак, якщо хакери потраплять на біржу, ви, швидше за все, втратите всі свої біткоіни.

Програмний гаманець

Існує два основних типи програмних гаманців — мобільний та настільний. Вони обидва мають однаковий основний принцип зберігання вашого біткоіна на вашому пристрої.

Гаманець програмного забезпечення є більш безпечним, ніж онлайн-варіант, але він також має ризики. Хакери можуть встановити шкідливе програмне забезпечення на ПК або смартфон, або пристрій може просто загубитися. Ось чому, якщо ви плануєте використовувати гаманець програмного забезпечення, вам слід дотримуватися основних заходів криптозахисту. щоб бути в повній безпеці.

Цей тип гаманця є хорошим вибором для новачків, які володіють невеликою кількістю біткойнів. Гаманці програмного забезпечення також популярні серед досвідчених трейдерів – вони використовують його, щоб утримувати невелику операційну частину активів на швидкому доступі, тоді як більша частина зберігається в режимі офлайн.

Апаратний гаманець

Апаратні гаманці — це фізичні портативні пристрої криптозберігання. Вони бувають усіх форм і розмірів, але зазвичай схожі на USB-накопичувач із крихітним екраном. Апаратний гаманець — це один із найбезпечніших способів зберігати вашу криптографію, оскільки ключі зберігаються в автономному режимі на вашому пристрої, так зване «холодне зберігання».

Зазвичай вони мають вбудоване шифрування, що додає ще один рівень захисту. Єдиний спосіб втратити біткойн з апаратного гаманця – це втратити сам пристрій, але навіть у цьому випадку у них завжди є резервний ключ.

Більшість трейдерів та інвесторів вибирають апаратний гаманець через високий рівень безпеки. Коли їм потрібно отримати доступ до коштів, пристрій можна підключити до гаманця програмного забезпечення на ПК і служити фізичним ключем.

 

Паперовий гаманець

Якщо ви крипто-новачок, то вам може здатися, що паперовий гаманець занадто простий, щоб зберігати валюту нового покоління в Інтернеті, підтримувану інноваційною технологією. Але досвідчені біткойнери знають, що насправді це один із найбільш безпечних варіантів.

У цьому випадку ви просто записуєте або роздруковуєте свої приватні та відкриті ключі на аркуші паперу і ставите його в найбільш безпечне місце, як наприклад сейф.

Паперові гаманці все ще можуть бути пошкоджені внаслідок пожежі, води або просто загубитися. Рекомендується використовувати паперовий гаманець як додатковий рівень захисту, якщо ваш крипто-або апаратний гаманець виходить з ладу.

Тепер ви знаєте основні типи крипто-гаманців, але якщо вам потрібні додаткові дослідження, ознайомтесь з посібником “4 найкращі біткоін-гаманці”.

Крок 2. Резервне копіювання гаманця.

Дуже важливо створити резервну копію, оскільки основна перевага децентралізації криптовалют також включає величезний ризик. У звичайних банківських операціях втрата картки не є великою проблемою – ви просто зателефонуєте своєму банку, і він зробить вам нову.

У криптовалютах немає банку або будь-якого іншого типу централізованого управління, тому немає кому повертати ваші біткойни, якщо ви втратите свій гаманець. Крипто-медіа рясніє історіями, коли люди випадково викинули жорсткий диск і втратили мільйони доларів лише тому, що не мали резервної копії.

Незалежно від того, використовуєте ви програмне забезпечення чи апаратний гаманець, створення резервної копії є обов’язковим захисним заходом. Навіть якщо у вас є криптовалюта на суму лише 100 доларів, ви повинні звикнути створювати резервні копії гаманця з самого початку криптоподорожі.

У цій статті ми не пояснюватимемо всі варіанти резервного копіювання для кожного типу гаманця, але якщо ви хочете дізнатись більше, настійно рекомендуємо цей пояснювальний посібник із резервного копіювання.

 

Крок 3: Купити біткоін

Існує безліч варіантів придбання біткойнів, деякі з яких навіть не вимагають доступу до Інтернету або гаманця BTC.

Біткойн-банкомат

Використання біткойн-банкомату (BTM) – один із найзручніших способів придбання біткоінів. Загальна кількість цих машин перевищила 10 000, і вони продовжують множитись в громадських місцях по всій земній кулі. Ви можете знайти найближчий до вас за допомогою інструменту CoinATMRadar.

Майте на увазі, що BTM стягують додаткові збори. Зазвичай вони становлять близько 4-8%, але можуть підняти ще вище. Деякі оператори навіть мають приховані збори у своїх машинах. Обов’язково уважно прочитайте всю інформацію та перевірте, чи ціна в BTM відповідає обміну.

Біржі

Ще один простий спосіб придбати біткойн — це придбати його в Інтернеті на біржі криптовалют. Цей метод є найбільш популярним серед крипто-спільноти, але він також має ускладнення.

Наприклад, ви не можете використовувати кредитну картку або PayPal – більшість бірж не приймають їх і вимагають підключення банківського рахунку. Це пов’язано із тим, що покупець може попросити у банку повернення платежу, якого зробити неможливо, оскільки неможливо повернути біткойн-транзакцію назад. Більшість бірж також вимагатимуть надати особисту інформацію та передати KYC, щоб розпочати торгівлю.

Подарункова картка

Ви можете придбати біткойн, використовуючи подарункову карту популярного роздрібного продавця, як- наприклад Target, Best Buy або Amazon. Багато бірж приймають їх, але кожна біржа має різні заходи безпеки, тому не втрачайте квитанцію з магазину про всяк випадок.

Обов’язково вибирайте лише перевіреного продавця, оскільки криптопростір наповнений шахраями та фішинговими веб-сайтами.

P2P

Незважаючи на те, що це суперечить принципу біткоіна як «валюти Інтернету», ви все одно можете придбати BTC за готівку, зустрічаючись віч-на-віч з місцевим продавцем. Цей варіант підходить вам, якщо ви віддаєте перевагу повній анонімності.

Існує багато платформ для сприяння таким операціям. Більш просунуті з них навіть пропонують послуги безпеки для захисту обох сторін торгівлі. Майте на увазі, що в цій галузі багато шахраїв, тому вибір хорошої платформи та безпечного громадського місця дуже важливий.

Крок 4: Передайте свої біткойни з біржі

Швидше за все, ви придбаєте біткойн на біржі, що є стандартним вибором як для початківців, так і для профі. Як тільки ви купуєте криптовалюту, яку ви не плануєте використовувати для активної торгівлі, вам слід перенести її подалі від біржі.

Небезпечно зберігати свої біткоіни в Інтернеті, оскільки біржі постійно зламуються — зовсім недавно хакери викрали з біржі KuCoin більше 280 мільйонів доларів. Більше того, деякі онлайн-біржі криптовалют все ще перебувають на регуляторному рівні і не зобов’язані отримувати страховку — грошовий захист, як правило, дуже обмежений або взагалі не існує.

Якщо ви тільки починаєте у криптографії, у вас, ймовірно, немає апаратного гаманця, оскільки він може стати дуже дорогим. На даний момент програмний гаманець повинен бути найкращим вибором для ваших поточних потреб. Не забувайте про заходи безпеки і робіть все можливе, щоб захистити свої пристрої від несанкціонованого доступу.

Ризики, про які слід пам’ятати

Коли ви маєте справу з криптовалютою, потрібно пам’ятати кілька важливих речей.

Завжди тричі перевіряйте адресу

Якщо ви надішлете свій біткоін за неправильною адресою, він назавжди зникне, тому що його просто немає кому повернути. Це інша сторона власного банку – тепер ви несете відповідальність за всі помилки.

Неправильна адреса є дуже поширеною проблемою у спільноті біткоінів – понад 1,5 мільйона монет вже втрачено назавжди. Це понад 7% від загальної пропозиції біткойнів.

Майте на увазі крипто-правила у вашій країні.

Коли ви маєте справу з біткоінами, ви повинні розуміти, що уряд може не поділяти ваш оптимізм щодо криптовалют. Нормативно-правова база може змінюватися залежно від того, де ви проживаєте, хто ви є і що ви хочете робити зі своєю криптографією. Деякі країни, які заборонили біткойн – це Індія, Саудівська Аравія та В’єтнам.

Як правило, правила досить прості – якщо ви не використовуєте свої біткоіни для якоїсь злочинної діяльності, ви в порядку. Однак оподаткування може ускладнитися, оскільки різні уряди класифікують біткойни дуже по-різному. Одні вважають його товаром, як Канада та Сінгапур, інші вважають біткойн “віртуальною валютою”, як Норвегія та Польща.

Ласкаво просимо в біткоін-клуб!

Тепер ви готові придбати свій перший біткоін і приєднатися до біткойн-клубу! Остання порада – не поспішайте купувати біткоіни на сотні доларів з самого початку. Спочатку протестуйте незначну кількість, звикніть до функцій мережі та заходів безпеки, дізнайтеся більше про те, як працює біткоін, і що визначає його ціну. Тільки тоді збільшуйте свій капітал. Удачі!


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: