«Крилаті піхотинці» відпрацювали на межі з Кримом знешкодження диверсійно-розвідувальних груп

25.09.2021 0 By NS.Writer

У підрозділах, які підпорядковані Командуванню, тривають заходи з бойового вишколу. Зокрема, «крилаті піхотинці» відпрацьовують питання знешкодження диверсійно-розвідувальних груп умовного противника в урбанізованій місцевості.

Як пише armyinform.com.ua, про це інформує відділ зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗС України.

‒ За задумом навчань, неподалік із адміністративним кордоном із тимчасово окупованою територією АР Крим місцеве населення виявило пересування декількох озброєних груп. До місця події негайно вирушив підрозділ зі складу резерву нашого угрупування військ, ‒ повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, під час навчань велика увага Командування приділялася як етапу планування, так і організації взаємодії не лише між підпорядкованими підрозділами угрупування військ, а й іншими складовими безпеки та оборони, що під час проведення пошукових дій діяли в його інтересах.

‒ Набутий під час проведення операції Об’єднаних сил бойовий досвід допоміг військовослужбовцям швидко включитися в роботу. Командир визначив кожному командиру підрозділу його маневр та, переконавшись, що всі усвідомили своє бойове завдання, завдання своїх підлеглих, а також місце в бойовому порядку, дав команду на початок операції, ‒ зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як підкреслив командувач, подібні навчання на сьогодні є вкрай актуальними та важливими, адже здебільшого виконання завдань відбувається саме в урбанізованій місцевості.

‒ Саме виходячи з цих умов та ефективно використовуючи наявне озброєння під час планування та проведення операції, насамперед були враховані питання збереження життя цивільного населення та важливих об’єктів інфраструктури, ‒ наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: