Крихітний місяцехід Astrobotics прямує до NASA для тестування

05.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Він забезпечить мобільну платформу для наукових приладів на Місяці, повідомляє новину engadget.

CubeRover від Astrobotic прямує до космічного центру Кеннеді NASA — оголосила сьогодні компанія-робототехнік. CubeRover розроблений для забезпечення мобільної платформи наукових приладів на поверхні Місяця.

CubeRover було розроблено спільно з Університетом Карнегі Меллона, і Astrobotic заявляє, що це найлегший комерційний планетарний місяцехід, що будь-коли створено. Важить приблизно чотири кілограми.

Команда NASA з лабораторії гранульованої механіки та операцій реголіту (GMRO) Кеннеді тепер проводитиме місяці, випробовуючи місяцехід на своїй імітованій місячній поверхні. Випробування визначать, якими типами схилів, зазорів та інших нерівностей поверхні може рухатися всюдихід, а тестування на падіння забезпечить, щоб він міг відскакувати, не перекидаючись. CubeRover призначений для роботи з кількома місячними посадками, тому, якщо все піде за планом, він буде використовуватися для кількох космічних місій.

NASA також обрали Astrobotic своїм комерційним партнером для майбутньої місії на Місяць, яка буде шукати розташування та концентрацію льоду на поверхні супутнику. Це допоможе інформувати про майбутні висадки на Місяць з екіпажем.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: