«Космопорт cіті» — транспортний вузол для комерційних космічних подорожей в Японії

22.07.2020 0 By Chilli.Pepper

Noiz Architects оприлюднили візуалізацію «Космопорт cіті» (Spaceport City), футуристичного транспортного вузла в Японії, який з’єднає традиційні транспортні засоби з комерційними космічними подорожами, повідомляє designboom.

всі зображення © 2020 canaria, dentsu, noiz, space port japan association

 

Проект, розроблений у співпраці з Асоціацією космічного порту Японії (SPJ), Dentsu і Canaria, також включає в себе всі функції, пов’язані з дослідженням космосу і його вивченням. Проект Spaceport City складається з серії сферичних ємностей, кожен з яких виконує свою функцію, і великого даху, покритого кинетичними сонячними панелями, які «вільно планують» над ними.

Якщо ви не дочекаєтесь запуску проекту і вирішите потрапити до інших морських або океанських пляжів та берегів — завітайте до магазину дайвінгу і підводного полювання Batiskaf.

Архітектори Noiz спільно з Японською асоціацією космічного порту, Денцу і Канарією створили «Місто Космопорт» в якості транспортного вузла, призначеного для космічних подорожей. Крім з’єднання традиційних засобів пересування з комерційним космічним трансфером, проект також включає всі функції, пов’язані з космосом, від модних показів до міжнародних конференцій. Більшість заходів, досліджень та бізнесу щодо космосу будуть проводитися в його приміщеннях.

Spaceport City обладнано великим дахом, який з’єднує всі різні сферичні об’єми проекту. Його хвилеподібна форма створює хвилястий ландшафт, який дозволяє формувати внутрішні двори, сади під відкритим небом і навіть сільськогосподарські угіддя в різних масштабах, забезпечуючи при цьому покритий громадський простір для людей та інші засоби індивідуальної мобільності. Крім того, хаб також включає два рівні великих площ – один на рівні вильотів і один на рівні прибуття.

Вся будівля складається з невеликої екосистеми з внутрішнім інтелектуальним транспортом, включаючи автомобілі, що рухаються самостійно, автономний потяг та електричні скутери. Будь-хто і все, що знаходиться всередині будівлі, від працівників до відвідувачів об’єктів, може бути виявлено і швидко перевезено до будь-якої частини комплексу. Його функції поділяються на основі вимог безпеки, забезпечуючи високий рівень безпеке без створення занадто великої кількості візуальних перешкод.

«Космодром сіті» упакований у круговий диск міського масштабу, який утворює чудовий 5-ти рівневий фасад, що робить весь комплекс впізнаваним з космосу. З основного об’єму будівлі виходить динамічний дизайн опор. Родини та команди підтримуючих космічних пасажирів зможуть збиратись і спостерігати за вильотом та посадкою із залів на верхніх поверхах кожного пірсу.

Інформація про проект:

назва: Spaceport City
архітектор: Noiz Architects
планування проекту: space port japan association, dentsu, canaria, and noiz

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: