Космічний корабель TESS (NASA) починає наукові операції

28.07.2018 0 By Chilli.Pepper

Транзитний екзопланетний пошуковий супутник NASA розпочав пошук планет навколо сусідніх зірок, офіційно розпочавши наукові операції 25 липня 2018 року, повідомляє новину astrobio.

Транзитний екзопланетний пошуковий супутник НАСА.

Транзитний екзопланетний пошуковий супутник НАСА “ТЕСС”. Художнє зображення ©Центр космічних польотів Годдар NASA

 

Очікується, що TESS, передасть свої перші серії наукових даних на Землю у серпні, а потім періодично кожні 13,5 дні, один раз за орбітальний оберт, коли космічний апарат робить найближчий підхід до Землі. Наукова команда TESS розпочне пошук даних про нові планети одразу після того, як надійде перша серія.

“Я у захваті від того, що наша нова планетарна місія полювання готова розпочати ретельний пошук нових світів серед оточення нашої Сонячної системи”, – сказав Пол Герц, директор відділу Астрофізики NASA у штаб-квартирі Вашингтону. “Тепер, коли ми знаємо, що у нашому всесвіті є більше планет, ніж зірок, я з нетерпінням очікую дивних фантастичних світів, які ми обов’язково знайдемо”.

TESS – останній супутник NASA для пошуку планет поза нашою Сонячною системою, відомих як екзопланети. Місія витратить наступні два роки на моніторинг найближчих та найяскравіших зірок, вивчаючи періодичні перепади у їх світлі. Ці події, називаються транзитами і дозволяють припустити, що планета може проходити перед своєю зіркою. Очікується, що TESS знайде тисячі планет за допомогою цього методу, деякі з яких потенційно можуть бути придатними життя.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: