Космічні фотографії тижня: коли зіштовхуються міріади світів

24.12.2017 0 By Chilli.Pepper

Космічні фотографії на цьому тижні несуть нас за межі нашої Галактики Чумацького Шляху у глибокий космос, стартуючи з галактичного скупчення під назвою Персей.

Це сяюче фіолетове і синє фото скупчення галактик під назвою Персей може допомогти вченим вирішити одну з найбільших загадок в науці: загадку темної матерії. Щоб зрозуміти її, вчені намагаються інтерпретувати нові рентгенівські дані з кластера, одного з найбільших об’єктів у відомому всесвіту. Раптові удари інтенсивності, які вони спостерігають, можуть надати відповіді. НАСА


Вчені використовують рентгенівську обсерваторію Chandra NASA для вивчення цього кластера, оскільки він вивергає сильні рентгенівські сигнали, які можуть допомогти вченим зрозуміти темну матерію. Темна матерія складає 85 відсотків всесвіту, але вчені можуть бачити тільки її взаємодія з об’єктами навколо неї. Наприклад Персей і його таємничі струменя рентгенівських променів. Вчені вважають, що ці розрізнені сигнали можуть вказувати на взаємодію між темною матерією і звичайною речовиною.

Потім ми переходимо до зображення Хаббла іншого кластера галактик: Abell 2163 – одна з найбільших структур в галактиці і одна з найспекотніших. Вона містить понад 4000 галактик.


Хаббл робить це знову! Ця фотографія є скупченням галактик Abell 2163. Одне з найбільших зареєстрованих скупчень, що містить близько 4000 галактик, Abell 2163 також є найспекотнішим з коли-небудь знайдених. Вчені вивчають матеріал, який виступає зсередини кластера, щоб краще зрозуміти темну матерію і такі явища як гравітаційне лінзування. ESA / Hubble & NASA


Зверніть увагу на космічний танець між двома злиттями галактик. Вважається, що такі злиття були більш поширені в перші дні Всесвіту, але вони все ще відбуваються, коли ці великі об’єкти знаходяться дуже близько один до одного. Наша власна галактика Чумацький Шлях знаходиться в процесі пожирання частин Карликової еліптичної галактики в Стрільці і в кінцевому підсумку зіткнеться з прилеглою галактикою Андромеди. Але це не повинно статися ще два мільярди років – так що зараз ви в безпеці!


Зіткнення двох галактик. Ці барвисті смуги уламків – це викиди газів в космос, як результат такого жорстокого космічного танцю. Галактика NGC 5256 вміщує обидві поглинаючі одна одну галактики. Кожна з них містить своє власне галактичне ядро, а між ними – надмасивна чорна дірка, яка швидко всмоктує матерію від удару. NASA / ESA


Яскраво-червона зірка називається π1 Gruis, а її блакитний партнер зліва – π2 Gruis. На знімку оцифрованого неба зробленому Європейською Південною обсерваторією відображений космічний простір, що оточує ці зірки. Справа ви можете побачити яскраво-синю, спіральну галактику IC 5201.ESO


Ця фотографія може виглядати трохи більш знайомою – це Земля! Літтл-Рок, Мемфіс, Джексон, Новий Орлеан, Бірмінгем і Майамі. Ця фотографія була зроблена з Міжнародної космічної станції нинішнім членом екіпажу Марком Ванді Хеємом.


Погляд на нашу рідну галактику завжди зворушливий. У цьому сліпучому зображенні арка Чумацького Шляху над Дуже великим Телескопом. Подивитеся на ці дві яскраві плями внизу? Це Великі і Малі Магалланови Хмари.


Повідомляє wired


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: