Китайська компанія відкличе позов щодо «зеленого» тарифу в Україні на $500 млн

10.09.2020 0 By NS.Writer

Китайська компанія CNBM, що має потужності з виробництва «зеленої» енергетики в Україні, погодилась відкликати арбітраж проти держави на 500 мільйонів доларів взамін на урізання тарифу тільки на 5%.

Як пише Економічна правда, про це в інтерв’ю oilpoint.com заявив нардеп та голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

«Вони (CNBM — ред.) пообіцяли, що, окрім того, що не будуть подавати нові арбітражі відносно України, також відкличуть попередній, на 500 млн доларів.

… за умови урізання на 5% вони обіцяли відкликати цей позов. Ми вже отримали від них офіційне повідомлення, що арбітраж вони відкликають», — заявив Герус.

Також нардеп зазначив, що Україна вирівняла більшість станцій за одним тарифом в 50% незалежно від потужності. Він сказав, що деякі станції з потужністю нижче 10 МВт раніше не «урізалися», тому для них зниження було поступовим, а склало відразу 50%.

За його словами, раніше тариф для СЕС, введених в експлуатацію до 2015 року (як, зокрема, станції CNBM), вже був знижений на 45%.

Інші компанії, за словами нардепа, в 2017-2019 роках урізалися на 15%. Зараз же, після урізання в 50% для всіх станцій, тариф, за словами Геруса, став справедливим.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: