Китай заявив, що “уважно стежить” за ситуацією в Україні після нападу Росії

24.02.2022 0 By Chilli.Pepper

Китай у четвер закликав усі сторони до стриманості після того, як президент Росії Володимир Путін віддав наказ про напад на Україну, заявивши, що військову операцію не слід називати «вторгненням», повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

Путін оголосив про початок великого військового наступу, і в четвер сухопутні війська увійшли до країни з кількох напрямків, при цьому в столиці України в Києві було чутно вибухи.

“Китай уважно стежить за останньою ситуацією, і ми закликаємо всі сторони зберігати стриманість і не допускати виходу ситуації з-під контролю”, – заявила офіційний представник МЗС Хуа Чуньїн на черговому брифінгу для преси, де її неодноразово запитували, чи засуджує Пекін такі дії.

Пекін провів обережну лінію щодо України, оскільки Москва зосередила тисячі військовослужбовців на кордонах, і розкритикував Захід за нові санкції після того, як Росія направила війська до двох українських регіонів, що відкололися, які вона тепер визнає незалежними.

Хуа в четвер відмовилася назвати військові дії «вторгненням», назвавши цей термін «упередженим», і ухилилася від питань, чи контактував Китай із лідерами Росії та України.

“Українське питання має дуже складне історичне підґрунтя” і стало результатом “різних факторів”, – сказала Хуа журналістам.

В останні тижні Китай звинуватив Сполучені Штати та їхніх західних союзників у «роздмухуванні» кризи, а Хуа заявила на ранньому брифінгу в середу, що США «підливають палива у вогонь».

Посольство Китаю в Україні в четвер попередило своїх громадян, щоб вони були готові до «серйозних заворушень» і якнайдовше залишалися вдома.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: