Китай впроваджує систему “модифікації погоди”

05.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Цього тижня китайський уряд оголосив, що планує стрімко збільшити використання технологій, що штучно змінюють погоду, повідомляє новину futurism.

Хмарне покриття

Технологія посіву хмар або системи, що здатні вибухати в небі молекулами срібла для швидкої конденсації та утворення хмар, існують десятки років. І Китай часто використовує їх. Але зараз повідомляє CNN, Китай хоче до 2025 року збільшити загальний розмір своєї зони випробувань модифікації погоди до 5,5 мільйонів квадратних миль – величезне збільшення, і площа більша за площу Індії, що може вплинути на навколишнє середовище. Епічний масштаб навіть потенційно може спричинити конфлікт із сусідніми країнами.

Туман війни

Найголовніше те, що Китай та Індія поділяють кордон, який є предметом гострих суперечок, конфлікту, з яким вони жорстоко зіткнулися ще нещодавно цього року. Сільське господарство Індії залежить від сезону дощів, який вже став непередбачуваним через зміни клімату. І це змушує експертів в країні турбуватися через те, що Китай може використовувати свою здатність контролювати дощ і снігопад у якості зброї.

“Відсутність належної координації діяльності щодо модифікації погоди (може) призведе до звинувачень у” крадіжці дощу “між сусідніми регіонами”, – підсумовують дослідники Національного тайваньського університету у 2017 році, опублікованому в Geoforum.

Глобальне втручання

У минулому Китай використовував свої технології модифікації погоди, щоб засіяти хмари задовго до таких важливих подій, як Олімпійські ігри 2008 та політичні зустрічі, тому самі події відбуваються під чистим небом.

Але це заплановане розширення системи означає, що інші країни можуть зазнати збитків через метеорологічні примхи – висівки міжнародного конфлікту, як доповнення до хмар.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: