Китай надаватиме безкоштовно вакцини проти COVID-19 – офіційна заява

09.01.2021 0 By Chilli.Pepper

Китай надаватиме вакцини проти COVID-19 безкоштовно, як тільки вони стануть доступними для широкої громадськості, заявили урядові органи в суботу.

Чиновник Національної комісії з охорони здоров’я Чжен Чжунвей заявив, що, хоча виробництво та транспортування вакцин вимагають витрат, уряд може безкоштовно надавати вакцини приватним особам, повідомляє reuters.

“Нашим людям не потрібно платити жодної копійки за вакцину”, – сказав Чжен на прес-конференції в Пекіні.

Наприкінці грудня Китай затвердив свою першу вакцину для загального користування. За допомогою програми екстреного використання вже було введено три вакцини обмеженим групам людей з високим ризиком зараження, включаючи медичних працівників.

У середині грудня країна розширила схему щеплення, щоб охопити більше ключових груп, таких як працівники продовольчого та громадського транспорту, намагаючись зупинити відродження поширення інфекції взимку та навесні.

Ці щеплення також є безкоштовними для приватних осіб, заявив офіційний представник Національної комісії з питань охорони здоров’я Зенг Ісінь.

“Ми виявили, що деякі органи місцевого самоврядування стягували з фізичних осіб збори, ми … вимагали негайного виправлення”, – сказав Цзен на брифінгу, додавши, що з того часу органи місцевого самоврядування належним чином запровадили політику безкоштовних щеплень.

Китай ввів більше 9 мільйонів доз вакцин проти COVID-19, сказав Цзен. З цієї загальної кількості понад 7 мільйонів отримували щеплення з середини грудня.

Близько 140 000 людей у провінції Хебей прийняли дози вакцини проти COVID-19, заявив Цуй Ган, представник Національної комісії з охорони здоров’я, яка є частиною китайської схеми вакцинації для конкретних груп із високим ризиком зараження.

Столиця провінції Шицзячжуан стала новим осередком для передачі інфекції. Місцева влада призупинила рух громадського транспорту по місту, щоб обмежити поширення вірусу.

“В даний час провінція Хебей повинна якнайшвидше прискорити прогрес і якомога швидше завершити вакцинацію ключових груп”, – сказав Цуй.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: