Київ замовить ще чотири комплекси Bayraktar TB2

25.09.2021 0 By NS.Writer

Україна замовить ще чотири комплекси ударних середньовисотних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

Як пише mil.in.ua, про це в інтерв’ю Report розказав Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

У складі Повітряних Сил та Військово-Морських Сил ЗСУ вже є по одному такому комплексу.

Перший комплекс замовили у листопаді 2018 року, а вже у березні 2019 року вони прибули до України та провели демонстраційні польоти.

Цього року ВМС ЗС України отримали перший комплекс БПЛА Bayraktar TB2.

«Один комплекс був придбаний у цьому році на замовлення Міністерства оборони. Крім цього, для задоволення потреб Збройних Сил у 2021-2022 роках планується придбати ще чотири таких комплекси», — розказав Валерій Залужний.

Тим самим він підтвердив незмінність кількості, яку у листопаді 2020 року озвучив тодішній Головнокомандувач ЗСУ — генерал-полковник Руслан Хомчак, що говорив про п’ять комплексів, один з яких вже отримали, тобто залишилось отримати ще чотири комплекси Bayraktar TB2.

Новий очільник Генерального штабу ЗСУ відмітив, що придбання ударних комплексів це лише половина справи:

«Тому що по-перше, потрібно навчитися ефективно з ними працювати, по-друге, ми маємо обов’язково знати тактику по формам їх застосування. Ми повинні комплексно підходити до питання»

Зараз у Збройних Силах України працюють над виправленням цієї прогалини.

«Зараз ми вивчаємо методику використання цих апаратів. Якби ми мали досвід Азербайджану, було би значно простіше. Визнаю, що на жаль ми маємо дуже мало досвіду», — підкреслив Валерій Залужний.

Щодо подальших закупівель Bayraktar TB2 для ЗСУ, Головнокомандувач сказав про наміри отримання безпілотних літальних апаратів вітчизняного виробництва, не уточнивши моделей та виробників.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: