Київ судитиме керівника севастопольського штабу «Юнармії» за пропаганду служби у війську РФ серед дітей

04.11.2021 0 By NS.Writer

Так званого керівника регіонального штабу «Юнармії» в тимчасово окупованому Севастополі українські законники судитимуть за пропаганду служби в армії Росії серед дітей, пише novynarnia.com.

Про це повідомили в офісі генпрокурора України у понеділок, 1 листопада.

За даними слідства, у 2016 році обвинувачений на посаді «керівника регіонального штабу „Юнармії“ у Севастополі» організовував та здійснював пропаганду на користь добровільного вступу до армії Росії.

Його також обвинувачують у підготовці з основ військової служби у навчальних закладах, військово-патріотичного виховання для служби в збройних силах РФ. За даними слідчих, цей «керівник штабу» також виступав у ЗМІ для детального поширення та роз’яснення особливостей підготовки військово-патріотичного виховання в організації.

В ОГПУ вказують, що своїми діями обвинувачений порушив закони та звичаї війни: пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена Конвенцією 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Наразі прокуратура скерувала обвинувальний акт щодо «керівника регіонального штабу „Юнармії“» за ч. 1 ст. 438 КК України. Ця стаття передбачає від 8 до 12 років тюрми.

«Юнармія», як заявляють у Росії, — це дитячо-юнацький військово-патріотичний рух під патронатом міністерства оборони РФ. На півострові Крим він почав діяти після його окупації, такі ж «регіональні штаби» з’явилися на окупованих територіях Донбасу.

«Керівники» цієї організації ставлять собі за мету «виростити покоління, здатне захищати вітчизну зі зброєю в руках».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: