КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічне супроводження ДКР «Корал»

21.05.2021 0 By NS.Writer

Державне київське КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічне супроводження ДКР «Корал» з розробки зенітного ракетного комплексу корабельного базування.

Про це повідомляє Мілітарний.

Підставою для виконання є Рішення Міністра оборони України Степана Полторака, за яким дослідна конструкторська робота ведеться з 2016 року.

Заявлені технічні характеристики для основи комплексу — уніфікованої керованої ракети:

— Максимальна дальність стрільби: 30 км

— Максимальна висота ураження цілей: 10 км

— Максимальна швидкість польоту: 1100 м/с

— Система наведення: ІНС+АРГСН

— Маса ракети: 300 кг

— Маса бойової частини: 25 кг

— Буклет по ЗРК «Корал»

Габаритні розміри, мм:

— діаметр: 230/260

— довжина: 4330

— розмах крил, рулів: 674

— контейнер: 490×490×4870

Раніше Генеральний конструктор КБ «ЛУЧ» Олег Коростельов озвучив інформацію про можливість створення вітчизняного зенітного ракетного комплексу середньої дальності.

В основі комплексу допрацьована під знищення повітряних цілей керована ракета високоточної системи залпового вогню «Вільха», що може уражати цілі на відстані в понад 100 км.

КБ «ЛУЧ» здійснює науково-технічне супроводження ДКР «Корал». Пуск ракетного комплексу «Вільха-М» Стопкадр з відео Військового телебачення України

Зенітна керована ракета (ЗКР) отримає активну або пасивну головку самонаведення (ГСН), як то вже було реалізовано «ДККБ «ЛУЧ» під час модернізації ЗРК С-125 «Печора» для Анголи, та матиме нову систему запуску замість напрямних РСЗВ «Смерч».

Багато зі складових майбутнього зенітного-ракетного комплексу вже створено, за оцінками Олега Петровича вже близько 40-50% комплектуючих пройшли етап від розробки до випробувань на інших видах озброєні.

За оцінками озвученими влітку 2020 року для створення українського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) потрібно 30-50 млн доларів. Ці кошти необхідні на проведення дослідних конструкторських робіт, за результатами яких виготовляються дослідні зразки та проходять випробування.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: