Карл фон Габсбурґ про війну Росїі проти України

22.04.2022 0 By NS.Writer

Нижче вашій увазі пропонується заява одного впливового європейця, зроблена ним напередодні нинішньої російсько-української війни. Йдеться про Карла фон Габсбурґа — депутата Європарламенту від Європейської народної партії (консерваторів, правоцентристів), нащадка століттями правлячої в колишній Австро-Угорській монархії імператорської династії, титулярного короля Галичини та Волині, герцоґа Буковини. Хоч у багатьох країнах Європи в останнє сторіччя монархи «царюють, але не правлять», Габсбурґи пішли протилежним шляхом — відрікшись від престола, вони зберігають активну громадянську й політичну позицію за республіканського ладу.

Карл фон Габсбурґ — не перший представник династії, щиро прихильний до України (згадаймо хоча б леґендарного Василя Вишиваного). Він має в нашій державі медіабізнес, причому створена ним радіостанція «Країна FM» від початку звучить виключно українською мовою. Країна, що головує в Раді безпеки ООН, веде брутальну загарбницьку війну проти України. Висловлювання Карла фон Габсбурґа.

Цей австрійський політик неодноразово висловлювався на підтримку України в ході її восьмирічного збройного протистояння з Росією. Отже, читаймо українськомовну версію заяви Карла фон Габсбурґа(karlvonhabsburg.at).

УКРАЇНА ЗАХИЩАЄ СВОБОДУ ЄВРОПИ

Європейський Союз тепер мусить довести свою дієздатність у зовнішній політиці. Сталося те, на що довго очікували спостерігачі. Російський президент Владимир Путін після запиту Думи — спраглі війни диктатори вдягають пальтечка вдаваної демократії — визнав незалежність обох українських областей — Донецької та Луганської — і тепер цілком офіційно посилає в ці області війська. Хто знає карту України, знає, що під цими обома областями розуміється багато більше, ніж окупована російськими солдатами частина Східної України. Тактика відома з багатьох інших російських аґресій (наприклад, до Грузії у 2008).

Путін може, звичайно, зважати на те, що вільний світ прореаґує на його війну лише словесною оболонкою. Це було б йому запрошенням і дозволом просувати у глиб України свої танки.

Поспішні поїздки політиків до Москви дозволяють російському президентові через свої засоби пропаганди показувати російському населенню, що його країна знову є світовою державою, і що він, Путін, цього досягнув. Усі розмовляють із ним, як у часи холодної війни, коли світовою державою був СРСР.

ЄС тепер змушений довести зовнішньополітичну дієздатність. Тому треба спрямувати цілеспрямовані санкції безпосередньо щодо російського президента і його найближчого оточення, що спричиняють цю війну. Вони всі мають свої вілли в Європі, свої рахунки в західних банках, свої яхти в західних водах та свій бізнес у вільному світі. Від цієї розкоші вони змушені будуть відмовитися. Колись провідні політики західних держав, що взаємодіють із російськими підприємцями, змушені тепер задля пристойності закінчувати свою діяльність для системи Путіна.

Україна готова сама себе захищати. Але для цього країна потребує підтримки з ЄС, а саме — власне військового інструментарію, отже — зброї, щоб посилити здатність до захисту. Адже щодо одного мусимо бути певні: Україна захищає не лише власну свободу, вона захищає також свободу Європи.

Хоча спершу ще були міркування, ніби Путін міг піти військовим походом задля анексії вже окупованих російськими солдатами областей Східної України, то тепер після масивного наступу стало ясно, що він іде захопити всю Україну. Тим Путін продовжує сценарій, відомий із попередніх загарбницьких воєн, розв’язаних диктаторами, одержимими великодержавними фантазіями.

Через це варто побоюватися, що подальше просування російських військ призведе до масових зачисток і до влаштування таборів смерті — не важливо, чи їх називати концентраційними таборами, чи ҐУЛАҐом.

У випадку, якщо завоювання всієї України нездійсненне, в будь-якому разі Путін намагатиметься захопити сухопутний шлях до Тирасполя, відрізати Україну від доступу до Чорного моря, а решту країни зруйнувати, наскільки можливо.

Для вільного світу тепер настає час жорстко впровадити санкції проти Росії та відрізати країну від платіжної системи SWIFT. Одночасно необхідно ввести прямі санкції проти Путіна і його безпосереднього оточення, відповідального за цю війну. Вони мусять бути усунені від своїх можливостей у Європі та інших частинах вільного світу.

З яким брутальним цинізмом Путін попередньо приховує факт, що воєнний напад припаде на час головування Росії в Раді безпеки ООН. Відтак постає питання, чи ця рада безпеки взагалі ще є дієздатною.

Мусить бути підготовлене звинувачення Путіну, який постане перед міжнародним правосуддям. Але європейські служби новин також матимуть багато роботи з протидії масивним дезінформаційним кампаніям, що в усіх європейських країнах поширюватимуться прибічниками російського диктатора. В будь-якому разі Європа тепер отримала добру пораду не піддаватися хвилі втечі від війни та небюрократично допомогти цій жертві путінської аґресії.

Ексклюзив

ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: