Італійська Enel продає всю свою частку в російському бізнесі

17.06.2022 0 By NS.Writer

Італійська компанія з виробництва та розподілу електроенергії й газу Enel продає всю свою частку (56,4%) у російській дочірній компанії Enel-Russia. Про це повідомляється на сайті компанії, пише forbes.ua.

Ілюстративне фото

Ключові факти

Enel уклала дві угоди: з компанією «ЛУКОЙЛ» і з пайовим інвестфондом «Газпромбанк — Фрезія».

Угоду планується закрити в третьому кварталі 2022 року.

Загальна вартість пакета акцій — €137 млн. Гроші буде виплачено при закритті угоди.

Компанія очікує, що угода позитивно вплине на консолідований фінансовий борг групи Enel у розмірі приблизно €550 млн. При цьому вона може негативно вплинути на звітний чистий прибуток групи у розмірі близько €1,3 млрд через вивільнення резерву з переведення іноземної валюти на суму близько €1,1 млрд станом на 31 травня 2022 року. Вважається, що цей обліковий ефект не вплине на економічні результати

Контекст

До складу Enel-Russia входять три газові електростанції: Конаківська ДРЕС, Невинномиська ДРЕС і Середньоуральська ДРЕС, а також вітропарк у Ростовській області та вітропарк, що будується в Мурманській області.

За даними Bloomberg Intelligence, засноване у 2004 році ПАТ «Enel-Russia» приносить близько 1% від загального валового операційного прибутку компанії.

Читайте також на Newssky «Італія, Франція, Німеччина та Румунія виступають за „негайне“ надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: