Історики доповідають, що знайшли живих родичів Леонардо ла Вінчі

19.04.2016 0 By Chilli.Pepper

Після чотирьох десятиліть пошуків, два італійських історики знайшли 35 осіб ймовірних нащадків Леонардо да Вінчі, повідомляє ВВС. “Вочевидь, я здивована, але щаслива”, The Guardian цитує одну з таких можливих родичок, архітектора Ілену Калосі.

нащадки Леонардо да Вінчі

Нащадки Леонардо да Вінчі позують у театрі Вінчі, недалеко від Флоренції, Італія, в четвер. (Maurizio Degl’Innocenti / ANSA через AP)

“Хто не вивчав Леонардо або не бачив його картини?” За даними Discovery News, серед потенційних нащадків да Вінчі пекар, поліцейський і номінант на Оскара режисер Франко Дзеффіреллі (1968 “Ромео і Джульєтта”), які досі живуть в районах навколо Флоренції.

Один з них каже, що його мати завжди говорила про те, що вони пов’язані з да Вінчі, але ніхто їй не вірив. “Те, що ми думали, було легендою, яка передається через покоління, виявляється, було правдою,” The Guardian цитує його слова.

Дослідники Алессандро Веццозі і Аньєзе Сабато відтворили 15 поколінь генеалогії да Вінчі, повідомляє Smithsonian Magazine. Але це було не так просто. Вони не мають доступу до ДНК да Вінчі, а його останки зникли у 16-му сторіччі.

Крім того, він не мав відомих дітей. Замість цього вони почали з записів, які зберігаються в його діда по батьковій лінії. “Ми перевірили документи і гробниці, як у Франції так і в Іспанії,” Веццозі розповів Discovery.

“Ми навіть знайшли невідому могилу сім’ї Леонардо в Вінчі». Проте, їхня робота не є гарантією стосунку когось із них до да Вінчі, оскільки є дуже хороший шанс, що за понад 500 років, з часу записів, батько не був біологічним батьком принаймні один раз.

“Зрештою, Леонардо сам був народженим поза законом”, говорить історик.

За матеріалами: foxnews.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: