Інженери використовують 3D-принтер для перетворення підводних масок у вентиляторні

27.03.2020 0 By Chilli.Pepper

Рітейлер спортивних товарів Decathlon вносить свій внесок у боротьбу з коронавірусом і відправляє імпровізовані вентиляторні маски у лікарні на півночі Італії.

Компанія переробила свою лінію масок для підводного плавання, за допомогою інженерів з італійського науково-дослідного інституту, що використали хак 3D-друку для перетворення спортивного обладнання, повідомляє designboom.

Вентилятори було розроблено за допомогою інженерів з інституту досліджень для інтеграції систем (ISINNOVA) в Римі. Проект був ініційований запитом головного лікаря з Гардоне-Валь-Тромпіна в італійському регіоні Ломбардія, одному з регіонів, що найбільше постраждали від коронавирусу.

Крістіан Фракассі і Алессандро Ромайолі, інженери ISINNOVA, прийшли до ідеї виготовляти маски для десятиборного підводного плавання і протягом трьох годин створили прототип клапану для 3D-друку, який успішно перетворив спортивне обладнання у вентиляційну маску. Потім вони завантажили засоби перетворення масок онлайн, створили відео, що докладно описує процес, який ви можете побачити вище. Він показує, як інші лікарні, що мають доступ до принтера, можуть самі створити таку маску.

У важких випадках COVID-19 легені пацієнта запалюються і наповнюються рідиною, яка ускладнює їм дихання. У таких випадках вентиляційний пристрій може означати різницю між життям і смертю.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: