Інженери Toyota знайшли ефективнішу заміну літій-іонним батареям

10.05.2016 0 By Chilli.Pepper

Можна сміливо сказати, що переважна більшість акумуляторів, що знаходяться в наших телефонах, ноутбуках, планшетних ПК, розумних годинниках, автомобілях, і т.д. покладаються на літій-іонні батареї. Такий стан речей має місце вже певний час, незважаючи на те, що літій-іонні батареї небезпечні, оскільки у них є потенціал до вибуху.

toyota-magnesium-battery-1Проте, схоже, інженери Toyota з’ясували спосіб, щоб поміняти літій у використанні на магній, що робить батареї меншими і потужнішими. Це було виявлено головним вченим-дослідником і інженером-хіміком Раною Мохтаді і це було також досить випадковим за своєю природою.

Вона почула у розмові зі своїми колегами про проблеми розробки дружнього до магнію електроліту, і так сталось, що проект з розробки матеріалу для зберігання водню, над яким вона працює може вирішувати названі проблеми, і отже вони разом вирішили сформувати команду, щоб побачити чи буде їх теорія працювати, і у свою чергу, яким саме чином.

Тепер, перш ніж ви також увійдете в азарт, зверніть увагу, що інженери компанії Toyota вважають, що це, ймовірно, займе 20 років до того часу поки магнієві батареї стануть мейнстрімом, але це крок у правильному напрямку.

Toyota не самотня у дослідженнях батареї, паралельно багато інших вчених і інженерів придумали і придумують унікальні способи створення безпечних, менших, і більш ефективних акамуляторів, але, на жаль, жоден з їх пректів ще не потрапив на ринок.

За матеріалами: ubergizmo.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: