Інститут Військово-Морських Сил: усі флотські спеціальності відкриті й для дівчат

10.04.2021 0 By NS.Writer

В Інституті ВМС НУ «ОМА» триває вступна кампанія. Тож для тих, хто вирішив для себе обрати шлях офіцера флоту, ще є час подати документи до цього військового вишу, пишет armyinform.com.ua.

− Україна − морська держава і їй потрібні професійні військові моряки. Наш інститут після переїзду з АР Крим є єдиним вищим військовим навчальним закладом, який готує спеціалістів корабельного складу, − зазначив тимчасовий виконувач обов`язків начальника Інституту Військово-Морських Сил капітан 1 рангу Максим Кіріакіді. − Особливістю цьогорічної вступної кампаніє є те, що вона у зв’язку з пандемією відбувається, так би мовити, онлайн. Тобто поширення інформації про заклад та профорієнтаційні заходи відбуваються у форматі відеоконференцій та вебінарів, під час яких ми знайомимо потенційних абітурієнтів із правилами вступу та прийому до Інституту ВМС.

Згідно з правилами вступу, для того, аби абітурієнта розглядали як кандидата на вступ до інституту, йому потрібно подолати поріг у 100 балів за результатами ЗНО. Також варто звернути увагу на профільні предмети. Ще одна особливість — з цього року в Інституті ВМС не передбачена заочна форма навчання.

Як розповів старший помічник начальника навчального відділу Інституту ВМС НУ «ОМА» капітан 2 рангу Олександр Ільченко, у флотському ВВНЗ вступники мають змогу опанувати такі спеціалізації, як «корабельні енергетичні установки», «пошуково-рятувальні та водолазно-аварійні роботи на морі», «корабельна зброя», «берегове ракетно-артилерійське озброєння», «морально-психологічне забезпечення у підрозділах та на кораблях ВМС» тощо.

− Наразі до нашої приймальної комісії з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військові комісаріати) надходять навчальні та медичні справи кандидатів на навчання. З ними ретельно ознайомлюються та готують виклики для майбутніх абітурієнтів. Вони складатимуть вступні іспити з 07 по 16 липня. У цей період цивільні та військові кандидати до вступу на навчання проходитимуть медичне обстеження, професійно-психологічний відбір та іспит із фізичної підготовки. І ті, хто успішно подолає усі випробування, поповнять нашу велику флотську родину, − розповів капітан 2 рангу Олександр Ільченко.

Нагадаємо, що сьогодні всі флотські спеціальності відкриті й для дівчат, які проходять вступну кампанію на загальних засадах. Як зазначає керівництво навчального закладу, умови та вимоги під час навчання для всіх абсолютно однакові, єдина відмінність − дівчата проживають не в казармах, а в кімнатах по 3-4 особи.

— Ми вперше здійснювали набір серед дівчат до нашого вишу у 2019 році. Тоді за результатами відбору пройшла лише одна дівчина, бо ще мало знали про можливість вступу до нас. Наступного року наш інститут поповнився аж на 9 курсанток. Ба більше, двоє з них здобувають освіту за спеціальністю «корабельна зброя та засоби навігації», аби після випуску стати штурманами військових кораблів. Сподіваюся, що цього року дівчат у нашому закладі стане ще більше. І вже через декілька років ми побачимо командирами кораблів та катерів наших випускниць, − говорить заступник начальника інституту ВМС НУ «ОМА» з морально-психологічного забезпечення капітан 1 рангу Олександр Веретельников.

Також варто зазначити, що в Інституті ВМС НУ «ОМА» діють пільги, які є загальними для всіх вищих навчальних закладів. Проте, як наголошують у військовому навчальному закладі, вони не гарантують вступ до інституту у разі, якщо абітурієнт не проходить за станом здоров’я, не виконує встановлені нормативи або не набирає необхідної кількості балів.

З повним переліком вимог до майбутніх курсантів військового ВНЗ можна ознайомитись на офіційному сайті Інституту ВМС https://ivms.com.ua та соціальній мережі https://www.facebook.com/onma.navy


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: