Ілон Маск критикує Facebook і рекомендує додаток Signal. Що потрібно знати

09.01.2021 0 By Chilli.Pepper

Що таке Signal і як він працює.

Технологічний магнат Ілон Маск, відомий також тим, що виводить автомобілі на орбіту Сонця, а також виступає проти заходів безпеки COVID-19, зробив цікавий twit у четвер, повідомляє cnet.

У ньому він критикує Facebook за останні оновлення політики конфіденційності для свого нібито безпечного додатка для шифрування повідомлень WhatsApp. Натомість Маск рекомендував користувачам вибрати програму обміну зашифрованими повідомленнями Signal.

Потім його ретвітнув генеральний директор Twitter Джек Дорсі. Незабаром після цього Signal написав у Twitter, що працює над тим, щоб впоратися з напливом нових користувачів.

Маск не вперше публічно критикує Facebook через проблеми конфіденційності. У 2018 році у нього була видалена не тільки особиста сторінка в Facebook, але і сторінки його компаній Tesla і SpaceX. Однак думка Ілона про тривалу битву між Signal та WhatsApp не є нестандартною.

Встановлено, що обидва додатки зашифрованих повідомлень мали проблеми з безпекою протягом багатьох років, які були вирішені. Протягом багатьох років WhatsApp відкрито збирав певні дані користувачів для передачі їх материнській компанії Facebook. Його остання зміна політики просто розширює це. З іншого боку, Signal має історію боротьби з будь-якою організацією, яка запитує ваші дані, і додає функції, щоб додатково анонімувати вас, де це можливо.

Далі основи Signal, які ви повинні знати, якщо вам цікаво використовувати безпечний додаток для обміну повідомленнями.

Що таке Signal і як працює зашифрований обмін повідомленнями

Signal – це типовий додаток для встановлення одним дотиком, який можна знайти на звичайних ринках, таких як Google Play Store і Apple App Store, і працює так само, як звичайний додаток для обміну текстовими повідомленнями. Це розробка з відкритим вихідним кодом, яку безкоштовно надає неприбуткова організація Signal Foundation, і яка роками широко використовується такими гучними іконами конфіденційності, як Едвард Сноуден.

Основна функція Signal полягає в тому, що він може надсилати текстові, відео-, аудіо- та графічні повідомлення, захищені наскрізним шифруванням, після перевірки вашого телефонного номера та надання вам можливості самостійно підтвердити особу інших користувачів Signal. Ви також можете використовувати його для голосових та відеодзвінків, як один на один, так і з групою. Для глибшого занурення у потенційні підводні камені та обмеження програм шифрування обміну повідомленнями, Лауре Хаутала від CNET пояснює – це порятунок життя. Але для наших цілей ключовим фактором Signal є шифрування.

Незважаючи на шум навколо цього терміну, наскрізне шифрування є простим: на відміну від звичайних додатків для обміну SMS-повідомленнями, воно спотворює ваші повідомлення перед їх відправкою і розпізнає їх тільки для перевіреного одержувача. Це заважає правоохоронним органам, оператору мобільного зв’язку та іншим зацікавленим у відстежуванні, читати вміст ваших повідомлень, навіть коли вони їх перехоплюють (що трапляється частіше, ніж ви думаєте).

Що стосується конфіденційності, важко перевершити пропозицію Signal. Він не зберігає ваші дані користувача. Окрім можливостей шифрування, надає вам розширені параметри конфіденційності на екрані, включаючи блокування для конкретних додатків, спливаючі вікна сповіщень, засоби розмиття обличчя, засоби захисту від спостереження та повідомлення, що зникають. Випадкові помилки довели, що технологія, звичайно, далеко не куленепробивна, але загальна дуга репутації та результатів Signal утримує її у верхній частині списку засобів захисту особистих даних кожного хто розбирається у конфіденційності людини.

Багато років основна проблема конфіденційності для Signal полягала не в її технології, а в більш широкому впровадженні. Відправлення зашифрованого повідомлення Signal – це прекрасно, але якщо ваш одержувач не використовує Signal, ваша конфіденційність може бути нульовою. Думайте про це як про колективний імунітет, створений вакцинами, але для конфіденційності ваших повідомлень.

Тепер, коли підтримка Маска і Дорсі призвела до збільшення кількості користувачів, що бажають підвищити конфіденційність, ця проблема може піти в минуле.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: