Хто переміг в конкурсi Ukrainian IT Awards 2020

22.12.2020 0 By NS.Writer

Завершився Ukrainian IT Awards 2020 — найбільший в Україні конкурс, який щорічно відзначає професійні успіхи українських айтішників. 10 грудня відбувся святковий фінал, під час якого організатори нагородили найкращих IT-спеціалістів. Цього року до фіналу потрапили 33 фіналісти в 11 номінаціях, а переможцями ж стали 11 конкурсантів.

Об этом сообщает ain.ua.

Чим запам’ятається Ukrainian IT Awards 2020:

– вперше єдиним і незалежним організатором конкурсу стала Асоціація IT Ukraine;

– вперше конкурс відбувся за підтримки Міністерства цифрової трансформації України;

– конкурс зазнав змін у візуальному стилі;

– розширився перелік номінацій, серед яких з’явилися 2 командні — Innovation-Research of the year та Impact of the Year;

– за об’єктивність оцінювання відповідав незалежний консультант з перевірки правильності підрахунку голосів — PwC в Україні;

– участь у заході взяла рекордна кількість за всі роки існування конкурсу учасників — організатори отримали 182 заявки від 106 компаній;

– фінал та церемонія нагородження відбулись в режимі Live Broadcast.

«Цього року нам вдалось масштабуватися та залучити рекордну для нас кількість учасників — 106 IT-компаній. Особливу увагу разом з партнерами ми приділили змінам візуального стилю конкурсу, залучили незалежного партнера з перевірки правильності підрахунку голосів PwC в Україні. Ми вдячні нашим партнерам, які підтримують нас і радіємо, що щороку їх стає більше. Дякуємо за довіру і учасникам, які діляться своїми професійними успіхами і створюють дійсно вагомі для IT-індустрії проекти», — розповів Костянтин Васюк, виконавчий директор Асоціації IT Ukraine.

Переможцями Ukrainian IT Awards 2020 стали наступні учасники та проекти:

Business Analysis — Марія Шугурова, Lead Business Analyst/People Manager, EPAM Ukraine.

Design — Алєся Подлєсная, Lead UX & Product Design, Piavita.

Software Engineering — Олександр Неміш, Software Engineer, IOHK (Input Output).

Quality Assurance — Вікторія Таранюк, Associate QA Manager, GlobalLogic Ukraine.

Management — Роман Марків, Program Manager, SoftServe.

IT education — Оксана Сiтнікова, Director. Learning & Development, EPAM Ukraine.

Infrastructure&DevOps — Станіслав Коленкін, Cloud Architect, SoftServe.

Product Management — Богдан Кіт, Product Manager, Ring.

Software Architecture — Роман Феняк, Cloud Solutions Architect, SoftServe.

Impact of the Year — USF.

Innovation-Research of the year — Mawi BP Watch.

«Особисто для мене участь у конкурсі була дуже приємною, хоч і трохи хвилюючою. Приємно потрапити до фіналу пліч-о-пліч з українськими розробками світового рівня. Порадувала також різностороння і при цьому дуже експертна команда журі. Премія є вагомою подією в IT, адже вона не тільки дає визнання топовим спеціалістам і командам, але й надихає інших талановитих фахівців на нові звершення. Мені ж як керівнику команди важливо, щоб вона відчувала себе переможцем, тому я дуже радію нашим досягненням», — розповідає Віталій Саган, переможець в номінації Innovation-Research of the year, проект Mawi BP Watch.

«Приємно спостерігати, що ІТ-галузь України, а зокрема ІТ-освіта, прогресує та розвивається. Радію, що в Україні з’являється багато нових прогресивних та комплексних освітніх проектів. Особисто мене тішить, що в цій номінації вперше перемогла жінка — це гарний знак і стимул, який надихатиме інших жінок теж подаватися на конкурс та перемагати. Приємно, що журі високо оцінили реалізовані мною проекти для ІТ ком’юніті України, але мої особисті досягнення були б неможливі без сильної та професійної команди. Нашій команді ця перемога дала потужний стимул для подальшої роботи та вдосконалення», — поділилася враженнями від участі в Ukrainian IT Awards 2020 Оксана Сiтнікова, Director. Learning & Development, EPAM Ukraine, переможниця в номінації IT education.

Переможці отримали призи від партнерів конкурсу — сертифікати від Kyiv Mohyla Business School на навчання за наступними напрямками:

Менеджмент: основні вміння управлінця.

Управління проектами.

Економічне мислення. Нові парадигми.

Емоційна компетентність: складові продуктивної взаємодії.

Стратегічний маркетинг для топів.

Також подарунки для учасників підготувала команда Creative Quarter:

сертифікат на free space — Hot Desk plan (12 місяців) для переможців;

сертифікат на free space — Hot Desk plan (6 місяців) для фіналістів.

Олена Волкова, партнер PwC та керівниця проекту, розповідає, що незалежний консультант з правильності підрахунку голосів був залучений до проведення Ukrainian IT Awards 2020 вперше за 9 років. Це означає, що деякі процедури потрібно було вдосконалювати та ретельно прописувати задля ще більшої прозорості та об’єктивності. Цей процес ускладнювався вузьким колом цільової аудиторії конкурсу та членів журі, тобто не рідко номінанти в певній категорії працювали в одних і тих же компаніях, що і члени журі. Тому залучення PwC до проекту почалося задовго до анонсування премії з опрацювання правил відбору і методології підрахунку балів задля елімінування потенційного конфлікту інтересів та об’єктивності оцінювання.

«Ми погодились підтримати Ukrainian IT Awards з двох причин. По-перше, PwC надзвичайно близька сфера технологій та місія премії — технології знаходяться у ДНК PwC. Ми інвестуємо в IT-рішення, які підвищують ефективність наших послуг. А також є лідерами в області впровадження інновацій, зокрема, технологічних інструментів для аудиту. По-друге, в нас вже є великий досвід консультування та виконання подібних проектів на світовому рівні та в Україні, зокрема, у рамках національного відбору на Євробачення 2015-2020, Retail Awards, International Hospitality Awards, HR Brand Awards тощо. Ми задоволені результатами співпраці з Асоціацію IT Ukraine та спільною роботою над премією Ukrainian IT Awards 2020, її об’єктивністю та правильністю визначення переможців», — коментує Олена Волкова, партнер PwC.

У 2020 році основним організатором Ukrainian IT Awards стала Асоціація ІТ Ukraine. З 2017 до 2020 року вона була співорганізатором конкурсу разом з SoftServe, компанією, яка заснувала його у 2012 році. Цього року компанії SoftServe, EPAM, Ubisoft, Intellias та Software Cowork виступили партнерами номінацій. Конкурс відбувся за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Незалежним консультантом з перевірки правильності підрахунку голосів виступила компанія PwC в Україні.

Design&Development партнер конкурсу — компанія sense IT.

Банк-партнер Ukrainian IT Awards 2020 — UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Office-Partner конкурсу — Creative Quarter.

Локація-партнер — PMHUB.

HR-партнер — Work.ua.

Медіа-партнери: журнал «Бізнес», #Bykvu.com.

Інформаційні партнери:

Lviv ІТ Cluster, Kharkiv IT-cluster, IT Dnipro Community, Kyiv IT Cluster, IT cluster Івано-Франківськ, IT Association Vinnytsia, Тернопільський ІТ Кластер, European Business Association, American Chamber of Commerce, 1991 Open Data Incubator, Unit.City, Radartech, BazaIT, Startup Kyiv, IHub, Art of Business Analysis, Project Management Institute, ITVDN, CyberBionic Systematics, LAMPOVOE IT, Wtech, Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association (UVCA), IT Network, Happy Monday, Cherkasy IT Cluster, Rivne IT cluster, Business Analysis Community, International Institute of Business Analysis, ЛУН, flatfy, Projector.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: