Харківський авіазавод відновлює єгипетський Ан-74

25.11.2021 0 By NS.Writer

Перший етап ремонту пошкодженого Ан-74 відбувається «на місці» в Єгипті, наступний етап — ремонт безпосередньо на потужностях ХДАВП, пише defence-ua.com.

Спеціалісти ХДАВП у Єгипті під час виконання шостого етапу ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженого Ан-74Т-200А / Фото: Олександр Кривоконь, Юрій Селедцов

На ДП «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» (входить до складу ДК «Укроборонпром») повідомили про заплановані терміни завершення останнього етапу ремонтно-відновлювальних робіт (РВР), що проводяться в рамках підготовки до перельоту в Україну пошкодженого єгипетського Ан-74Т-200А.

За даними, оприлюдненими прес-службою держпідприємства, наразі роботи на транспортнику виконуються відповідно до затвердженого «Графіку виконання робіт» з терміном закінчення п’ятого грудня 2021 року.

Відзначається, що єгипетський літак отримав значні пошкодження при здійсненні аварійної посадки ще у 2016 році. З 2018 року попереднім керівництвом ХДАВП було ініційовано відновлення цього Ан-74. У затвердженій «Програми відновлення повітряного судна» заплановано шість етапів ремонтно-відновлювальних робіт, з яких у попередні роки було виконано п’ять.

Після цього, за словами гендиректора Олександра Кривоконя, «попереднє керівництво авіазаводу перервало єгипетський контракт». Його вдалося відновити влітку поточного року.

Як раніше повідомляв Defense Express, в рамках проведення шостого-кінцевого етапу РВР, до Єгипту були відправлені партії запчастин для Ан-74Т-200А. У жовтні в Єгипет також прибула бригада спеціалістів з ХДАВП.

«Зараз, на 6-му етапі, групою в кількості 11 осіб виконуються такі роботи, як монтаж побутового, аварійно-рятувального та спеціального обладнання, відпрацювання систем літака під струмом обсягом ЦОС тощо», — розповів старший групи спеціалістів ХДАВП Юрій Селедцов.

19 листопада цього року на базу до Єгипту прибуде друга група українців — фахівців контрольно-випробувальної станції, які спільно з іншими працівниками проведуть остаточні перевірки готовності літака до перельоту в Україну та його контрольний обліт над місцем нинішнім перебування.

При відсутності додаткових труднощів, можливо, в найближчі місяці транспортний літак ВПС Єгипту нарешті зможе відправитись на ХДАВП, де вітчизняні авіабудівники займуться його капітальним ремонтом й власне отримають перше повноцінне замовлення такого типу за останні роки.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: