Гундяєва офіційно визнано агентом КДБ

15.04.2021 0 By NS.Writer

Софійський районний суд Болгарії дійшов висновку, що візит патріарха Російської православної церкви (РПЦ) Кирила до цієї країни у 2018 році фактично був візитом політика, а не як священнослужителя, і не побачив наклепу в словах тодішнього віцепрем’єра Болгарії Валерія Симеонова, який назвав Кирила агентом КДБ.

Як пише qha.com.ua, про це пише «Балканський оглядач».

Повідомляється, що 3 березня 2018 року в Болгарії відзначали 140-у річницю Сан-Стефанського мирного договору. Прем’єр Болгарії Бойко Борисов висловив подяку всім народам, які допомагали Болгарії 140 років тому.

Зокрема, листи зі словами подяки за визволення Болгарії під час російсько-турецької війни 1877-1878 років було надіслано урядам Польщі, Румунії, Чорногорії, Молдови, Фінляндії, України — на знак вдячності націям, представники яких загинули за свободу Болгарії. З нагоди свята відбувся парад, на якому президент Болгарії Румен Радев також висловив вдячність народам, які боролися з Османською імперією.

Московський патріарх Кирило у відповідь розкритикував виступ болгарського президента, підкресливши, що «Болгарія має дякувати лише Росії».

На висловлене Кирилом невдоволення позицією болгарської влади в ефірі болгарського телебачення різко відреагував Валерій Симеонов.

Він заявив, що патріарх Кирило відомий як «цигарковий митрополит РФ».

Починаючи з 1996 року, він має 14 мільярдів з імпорту безакцизних цигарок. Цей хитрун безакцизних цигарок на 14 мільярдів доларів імпортував і на чотири мільярди вина для потреб церкви, знову ж без акцизів. Він має приватний літак, він має віллу в Швейцарії. Його годинник коштує 30 тисяч, — сказав Симеонов.

Він також назвав Кирила «агентом Михайловим» з радянського КДБ.

«Доведено, другосортний радянський агент з КДБ. Той самий, що сказав, що права людини — це нова єресь. І він ще наважується чинити правосуддя над болгарським президентом. І цей хитрун має мені щось казати?», — заявив Симеонов.

В суді Симеонов роз’яснив, що його поведінка не могла завдати протиправної шкоди, оскільки це був коментар щодо поведінки представника іноземної держави та його висловлювання не як духовного та релігійного лідера, а як очільника іноземної делегації, при цьому критична оцінка його мотивів та проявів з політичних питань була зроблена Симеоновим у якості представника уряду Республіки Болгарія.

Він заявив, що позивач не мав повноважень захищати іноземні суб’єктивні права, окрім того, що не обговорювались інтереси російської православної громади, а також догми релігії та канонічні суперечки, а його твердження є частиною публічної дискусії з важливого для громадськості питання, і в цьому випадку право на висловлення думки має перевагу над занепокоєнням окремих громадян з цієї теми.

Позивачем у справі був Еміл Міланов — генерал запасу міністерства внутрішніх справ Болгарії, лідер проросійської громадської організації «Міжнародна слов’янська громада — Перун-2000», секретар руху «Русофіли», а також голова політичної партії «Відродження Болгарії».

Суд відкинув звинувачення і постановив стягнути із заявника 150 левів (близько 75 євро) судових витрат, — йдеться у повідомленні.

У той же час в Україні прихожанам УПЦ МП почали роздавати пропагандистські CD-диски. Про це повідомив дипломат Олег Шарп у Telegram.

«Щось на кшталт проповіді з картинками. Давно не бачив такої кремлівської лабуди під солодким ялином. Там і про „єдиний народ“, і про необхідність протистояння Заходу, який йде на руську православну землю на вимогу Антихриста. І „нічого нам ділити“, і Московська церква — єдина свята». «І треба покоритися Великій Русі, бо вона — мати Малої Русі». І що Росія нам не ворог, а «богоугодний вчитель». ZiK, NewsOne та 112 просто відпочивають«, — пише дипломат.

За його словами така проросійська агітація розпочалася саме під час посиленого перекидання російських військ до українського кордону. Шарп також нагадав про Святогорську лавру, де від самого початку війни на Донбасі ховалися терористи.

Мало того, батюшка (не здивуюсь, якщо під рясою він має сині погони) просить розповсюджувати цю інформацію з метою «запобігання війни». Все це не випадково співпало за часом — і фільм Медведчука «Паломниця», і поява агітаційних матеріалів у попів РПЦ, і білборди у Києві, з яких Онуфрій закликає до «примирення». Все це — важливі елементи гібридної війни, яку веде проти нас Московія, — додає Шарп.

Сьогодні патріарх Кирило висловився щодо масових карантиних обмежень, пишуть «РИА Новости».

Він заявив, що хліб і вино для причастя захищені від COVID-19. За словами предстоятеля РПЦ, «введення санітарних обмежень не ставить під сумніви цілющу силу святих дарів».

Як повідомляли «Кримські новини», Болгарія оголосила двох російських дипломатів персонами нон-грата.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: