GR Capital з офісом у Києві став інвестором австрійського PlanRadar

25.01.2022 0 By NS.Writer

Венчурний фонд GR Capital, головний офіс якого знаходиться у Києві, взяв участь у фінансуванні австрійської PropTech-компанії PlanRadar. В рамках раунду серії В вона отримала $69 млн. Це третя за величиною серія B в історії Австрії та найбільша для B2B-компаній, розповіли у GR Capital, пише ain.ua.

Інвестуючи в PlanRadar, ми прагнемо отримати прибуток, що логічно, оскільки ми займаємося венчурними інвестиціями. Але не менш важливим є підтримка бізнесу, що розвивається та насичує інноваціями сферу будівництва та нерухомості, — коментує угоду Макс Філіппов, керівний партнер GR Capital.

Деталі раунду

– Раунд очолили Insight Partners та Quadrille Capital, долучилися наявні інвестори Cavalry Venture, Headline, Berliner Volksbank Ventures, aws Gründerfonds та нові — GR Capital, Proptech1 і Russmedia.
Компанія PlanRadar була створена у 2013 році у Відні. Вона розробляє SaaS-рішення для обміну даними та управління документами у сферах будівництва та нерухомості.

– Офіси PlanRadar знаходяться у Відні, Лондоні, Амстердамі, Москві, Парижі, Мадриді, Мілані, Загребі, Варшаві, Бухаресті. У сервісу понад 14 500 клієнтів, його щодня використовують 100 000 галузевих фахівців у більше ніж 60 країнах.

– У березні 2021 році PlanRadar закрила раунд серії A у розмірі $34 млн. За півтора року виручка компанії збільшилась на 250%.

– Отримані кошти PlanRadar планує інвестувати у міжнародну експансію — нові офіси відкриються у США, Австралії, країнах Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, Південно-Східної Азії та Латинської Америки. Також в планах у PlanRadar — створення понад 200 нових робочих місць протягом року.

Про GR Capital

GR Capital був запущений у 2016 році, його штаб-квартира знаходиться у Києві. У фонду одні із найбільших чеків на ринку — він інвестує від $5 млн у закордонні компанії на стадії зростання, у яких річний виторг перевищує $10 млн, зазначає Forbes. У портфелі GR Capital — міжнародні сервіси доставки Glovo та Deliveroo, сервіс оренди електросамокатів Lime та інші.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: