Google збирається перетворити YouTube на торговий центр?

11.10.2020 0 By Chilli.Pepper

Згідно звіту Bloomberg, YouTube тестує функцію, яка дозволить користувачам безпосередньо купувати продукти, які вони бачать у відеороликах. Це може стати однією з найбільших змін у платформі потокової передачі Google, яке перетворить її на свого роду конкурента Amazon, повідомляє thenextweb.

Згідно звіту, YouTube нещодавно розпочав прохати творців позначати і відстежувати продукти, що використовуються у їх відео. Потім ці дані відправляються в Google для створення аналітики, а також інструментів покупок просто на YouTube. Повідомляється, що компанія також тестує інтеграцію з Shopify.

Bloomberg повідомляє, що представник YouTube підтвердив, що компанія тестує таку функцію на кількох відеоканалах. Хоча вона все ще перебуває у експериментальній фазі. Творці також можуть контролювати, які продукти будуть виставлені на продаж.

Поки незрозуміло, скільки YouTube отримає від таких продажів. Наразі компанія дозволяє користувачам підписуватися на творців відео і отримує 30% від цієї суми.

Але навряд чи така висока ціна спрацює для продажів продукції. Зрештою, багато ютуберів вже заробляє гроші на партнерських посиланнях практично безкоштовно. Прямі продажі на YouTube повинні дати творцям значні переваги. Хоча, ймовірно, можливість змусити глядачів здійснювати імпульсні покупки просто на платформі є достатнім стимулом.

Поки невідомо, коли ця «функція» отримає більш широке поширення. Просто знайте, що через пару років YouTube може виглядати зовсім інакше.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: