Галактики зіштовхуються на карколомному фото

12.01.2017 0 By Chilli.Pepper

Ця приголомшлива фотографія випущена НАСА і має достеменну історію, що розповідає про світи, галактики які зіштовхуються дуже дуже далеко, повідомляє foxnews.

галактики2Отримавший ім’я IRAS 14348-1447 (частково на честь його першовідкривача, Інфрачервоний астрономічний супутник), яскравий, змазаний подібний на пляму об’єкт на фотографії насправді є комбінацією двох багатих газом спіральних галактик, які опинились надто близько одна до одної.

Гравітаційне тяжіння зрештою викликало злиття галактик і їх взаємне знищення, відповідно повiдомлення НАСА.

IRAS 14348-1447 знаходиться понад мільярд світлових років від Землі і, пише НАСА, майже 95 відсотків енергії він випромінює у довгохвильовому інфрачервоному спектрі. “Це один з найбагатших газом прикладів, відомих про ультраяскраву інфрачервону галактику, клас космічних об’єктів, які сяють характерно – і неймовірно – яскраво в інфрачервоній частині спектру”, пише НАСА.

Поява «хвостів і батогів” в IRAS 14348-1447 пов’язані з його великою кількістю молекулярного газу, який живить його випромінювання і сприяє його “кружляння і ефірні появи”, пише НАСА.

Знімок був зроблений за допомогою вдосконаленої камери космічного телескопа для оглядів Хаббл (ACS). Космічний телескоп Хаббл, який був запущений НАСА в 1990 році відзначив свій 25-річний ювілей у 2015 році телескоп управляється НАСА і Європейським космічним агентством.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: