Франція проводить супутникову військову гру на європейському рівні

13.03.2021 0 By Chilli.Pepper

У п’ятницю Франція готувалась імітувати атаку ворожої сили на один зі своїх супутників за сценарієм військових ігор, який, за словами уряду, є менш дивовижно футуристичним, ніж може здатися.

Президент Еммануель Макрон мав спостерігати на місці, як його військові начальники почали розігрувати чотириденну послідовність, коли неназвана космічна держава атакує націю, союзну з Францією, і намагається вивести французький супутник зв’язку.

Німеччина, Італія та США беруть участь у грі в космічну війну AsterX у національному космічному агентстві Франції CNES у Тулузі, першій подібній навчанні у Франції чи Європі.

Гра це можливість імітувати модифікацію траєкторії польоту супутників, надсилання резервних супутників для виправлення поломки, моніторинг передачі конфіденційних даних і тимчасове шифровання передач ворожими супутниками або навіть їх повне вимкнення.

Сценарій навчань може виглядати вигаданим, заявили в офісі Макрона, але він досить імовірний.

Французький уряд звинувачує Росію в тому, що вона в 2017 році наблизила свій супутник для збору розвідданих “Олімп-К”, також відомий як “Луч”, до французько-італійського військового супутника “Афіна-Фідус”, що міністр оборони Флоренс Парлі назвала “актом шпигунства”.

Минулого року США заявляли, що Росія провела неруйнівне випробування протиспутникової зброї з космосу.

Офіс Макрона заявив, що з того часу були й інші подібні випадки, але не повідомляв деталей.

Перед початком навчань Макрон очолив засідання космічного командування – органу, створеного в 2017 році для управління військовою стратегією Франції в космосі.

“Нам потрібно мати засоби для дій, якщо ми виявимо небезпеки, які впливають на наші можливості або можливості наших союзників”, – заявив офіс Макрона, додавши, що атака на супутник може, наприклад, порушити військову мережу зв’язку.

Матеріали:

  • https://www.spacewar.com/reports/France_runs_satellite_war_game_in_European_first_999.html

Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: