Фоторепортаж, як слони місяцями Китаєм мандрували

30.08.2021 0 By NS.Writer

Упродовж багатьох місяців стадо слонів мандрувало провінцією Юньнань, що на півдні Китаю. Тепер слони повертають додом, пише dw.com.

Одного дня в березні минулого року група слонів з резервату в південнокитайській провінції Юньань вирушила на північ. Чому слони відправилися в мандри, досі не зрозуміло. Але тепер ця чудернацька подорож добігає кінця: тварини повертаються назад.

Азійського слона занесено до Червоного списку рідкісних тварин. У Китаї слони перебувають під особливою державною охороною. Тому з боку місцевої влади було зроблено все, аби захистити як людей, так і тварин під час їхньої мандрівки на північ та назад.

За слонами велося спостереження – у тому числі, й за допомогою дронів. Підступи до сіл перекривалися таким чином, аби тварини не могли потрапити до населених пунктів. Про всяк випадок розроблені й плани евакуації місцевих жителів на шляху товстошкірих мандрівників. Слонів супроводжував ескорт з близько 200 транспортних засобів. У резерваті подивитись на тварин можна й з висоти канатної дороги.

Організовано було й годування слонів. Чимало місцевих жителів та туристів у захваті. Врешті-решт коли ще випаде така нагода? Азійські слони, що живуть у дикій природі, належать до рідкісних видів. В усьому Китаї їх нараховується лише близько 300 екземплярів.

На своєму шляху слони подолали сотні кілометрів. Ще довшої мандрівки слонів у Китаї досі не спостерігали. Не дивно, що інколи слонам доводилося зупинятися на перепочинок та сон.

Але така мандрівка слонів прийшлася далеко не всім до смаку. На своєму шляху товстошкірі все ж таки розорили деякі людські домівки та витоптали низку полів. Завдана ними шкода загалом оцінюється в приблизно один мільйон доларів США. Життєвий простір цих величезних тварин сильно обмежений людиною. Може, тому їм нічого іншого й не лишалося, як повернутися назад… до резервату.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: