Firefly Aerospace провела тест двигунів ракети Alpha

29.08.2021 0 By NS.Writer

Компанія Firefly Aerospace Макса Полякова оголосила про успішно проведені наземні вогневі випробування першого ступеня ракети Alpha.

Як пише dev.ua, про це йдеться в повідомленні компанії.

Статичний прожиг тривав заплановані 15 секунд.

19 серпня 2021 року було проведено фінальний наземний тест ракети-носія Alpha перед запуском. Команда обробляє отримані дані й готується до першого пуску ракети, попередньо запланованого на 2 вересня зі стартового майданчика SLC-2W на Базі Космічних військ у Ванденбергу, США.

Нагадаємо, що в рамках першого запуску ракета Alpha виведе на орбіту не тільки комерційне корисне навантаження, але й академічні та освітні проєкти переможців спеціалізованої програми DREAM, націленої на просування точних наук (англ. STEM — наука, технології, інженерія, математика). Серед учасників програми було відібрано 26 проєктів з 7 країн, що містять дитячі малюнки та супутники від кращих університетів і некомерційних організацій з усього світу.

Firefly Aerospace — приватна аерокосмічна компанія, яка розробляє космічні транспортні послуги — від низької навколоземної орбіти й до Місяця, — створюючи надійний, недорогий і швидкий доступ у космос. Firefly пропонує запуск, переміщення в космосі та посадку на поверхню Місяця за допомогою своїх платформ Alpha, Beta, SUV і Blue Ghost.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: