Фантастичні тварини у пост-апокаліптичному контексті

21.01.2016 0 By Chilli.Pepper

Мартін Віттфут переносить темперамент, який ми зазвичай асоціюємо з великими тваринами до набагато менших, зображаючи лисиць і птахів, як героїчних переможців у своїх роботах, роблячи великих тварин набагато більш пасивними і спокійними. Кожна з його картин відображає цих істот в умовах, що відрізняються від мирних обставин, які можна було б очікувати, мотлох і руйнування засмічують землю, а смог заповнює небо.

“Як вид ми поділяємо досить значну ступінь подібних реакцій природного світіу: є форми в природі, на які ми, здається, маємо вроджені відповіді”, сказав Віттфут в інтерв’ю беінАрт. “Подібно до почуття благоговіння або поваги до великих ссавців і відрази до павуків і змій. Я цікавлюсь даним видом загального розпізнавання образів і інстинктивних реакцій. Я значно інвестую в спроби наповнити свої картини деяким почуттям «присутності» і, отже, я працюю з предметом, який може надати його емоційне прочитання, а не просто раціональне (вимогливо дотримуючись аналізу)”.

Роботи Бруклінського художника включені до 27 інших художників, захоплених дикою формою в новій книзі Juxtapoz Wild. Ви можете бачити більше робот Віттфута на його сторінці в Facebook.

За матеріалами: Fantastical Paintings of Animals Within Post-Apocalyptic Environments by Martin Wittfooth | Colossal


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: