Фахівці ХДАВП реанімували пошкоджений єгипетський Ан-74, що 5 років простояв на землі

18.12.2021 0 By NS.Writer

На черзі — переліт із Єгипту в Харків для подальшого ремонту та відновлення на потужностях ХДАВП, пише defence-ua.com.

Пошкоджений у 2016 році Ан-74Т-200А ВПС Єгипту

Бригада фахівців ДП «Харківське державне авіаційне виробниче підприємство» успішно реанімувала у Єгипті літак Ан-74Т-200А (бортовий номер SU-BPM, серійний номер 19-04), пошкоджений під час аварійної посадки у грудні 2016 року.

Як повідомила прес-служба держпідприємства, п’ять років тому, у результаті аварії, літак зазнав значних пошкоджень, зокрема, стійок шасі, передньої та нижньої частин фюзеляжу.

Нагадаємо, у жовтні та листопаді цього року дві групи фахівців ХДАВП виконали шостий, завершальний етап відновлення єгипетського Ан-74. Фахівці контрольно-випробувальної станції (КВС), які прибули до єгипетського містечка Вазі у кінці листопада 2021 року, виконали інструментальну перевірку систем літака.

Ан-74Т-200А ВПС Єгипту (бн SU-BPM) за два роки до аварії

«Вони також здійснили відпрацювання машини під струмом, наземний запуск та так звану гонку двигунів Д-36», — повідомив старший групи ХДАВП Юрій Селедцов.

Спеціалісти ставили собі за мету довести єгипетський Ан-74 до стану льотної придатності, виконати контрольні обльоти та підготувати його до перельоту на ХДАВП для виконання подальших необхідних регламентних робіт.

Пошкоджений у 2016 році Ан-74Т-200А ВПС Єгипту

Відзначається, що представники обох сторін — ХДАВП та ВПС АР Єгипту підписали Акт, у якому йдеться про те, що усі технічні питання та зауваження «хазівцями» усунуті. Усі комплектуючі встановлено згідно з конструкторською документацією. Виконані контрольні перевірки усіх систем за програмою контрольно — випробувальної станції ХДАВП.

На початку грудня цього року відбулися перші контрольні польоти відремонтованої машини.

«Перший контрольний зліт відбувся о 15:22, посадка о 15:40. Екіпаж складався із 7 людей — 3 льотчиків та 4 борттехніків. Усі від ВПС АР Єгипет. Після польоту проведено розбір за зауваженнями з командуванням ВС», — повідомив Юрій Селедцов.

Другий контрольний політ також пройшов успішно. Невдовзі єгипетський Ан-74 має прилетіти на авіапідприємство до Харкова для контрольно-відновлювальних робіт.

Варто також додати, що це вже другий Ан-74 над відновленням якого почали працювати харківські спеціалісти у 2021 році. Так, у листопаді цього року на завод прилетів для ремонту Ан-74ТК-200С (19 «синій») ВПС Туркменістану.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: