Facebook слухає ваші розмови але це можна зупинити

08.06.2016 0 By Chilli.Pepper

Великий брат слухає і його ім’я Facebook, повідомляє yahoo.com/tech.

fb слухає

Соціальний медіа-гігант ніколи не заперечував, що займається підслуховуванням розмов, які ви ведете у безпосередній близькості від вашого телефону (тобто, якщо додаток Facebook є відкритим), але тепер, один з експертів повідомив NBC, що імперія Марка Цукерберга може слідкувати за вами на більш регулярній основі. За словами професора Келлі Бернс, котра викладає засоби масової комунікації в Університеті Південної Флориди,Facebook може слухати частіше, ніж просто робить вигляд.

Щоб довести свою точку зору, Бернс включила функцію мікрофона на своєму телефоні і сказала: «Я дійсно зацікавлена потрапити на африканське сафарі. Я думаю, що було б чудово, поїздити на одному з цих джипів». Менше, ніж за хвилину, коли вона перевірила свою сторінку на Facebook, вона зустріла розповідь про сафарі — перший пост на її добірці. На її сторінці було також оголошення про автомобіль.

У той час, як Facebook говорить, що тільки тримає свої вуха відкритими для справки, щоб допомогти «ідентифікувати речі, які ви слухаєте або дивитесь, на основі музики і ТВ матчів, можливими для визначення», невеличкий експеримент Бернс передбачає, що також можуть бути й інші мотиви в грі. Але соціально-медійна компанія спростувала твердження, що записує будь-які розмови і повідомила The Independent: «Facebook не використовує аудіо-мікрофон для рекламного інформування або історій стрічки новин будь-яким чином. Компанії у змозі доносити відповідні оголошення на основі інтересів людей та іншої демографічної інформації, але не через аудіо колекції».

Чи вірите ви цю заяву чи ні, є способи зупинити Facebook у прослуховуванні зовсім. Просто відключити мікрофон телефону за допомогою налаштування над заголовком  (якщо ви є користувачем iPhone), перейдіть на вкладку Конфіденційність, а потім натисніть на мікрофон. Звідти, ви можете скасувати мікрофонні привілеї Facebook, і, імовірно, зупинити компанію, у прослуховуванні ваших розмов. На Android, ви можете також перейти на приватне життя на вкладці Параметри і змінити права доступу до Facebook.

Так що наступного разу, коли ви в чаті з друзями теревените про свої плани на відпочинок літом, тримайти очі на вашому каналі Facebook. Там може бути більше учасників розмови, ніж ви припускаєте.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: