Естонія передасть Україні польовий шпиталь Role II

17.12.2021 0 By NS.Writer

Уряд Естонії передасть для потреб Збройних сил України сучасний польовий шпиталь типу «Role II», пише mil.in.ua.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Мобільний госпіталь «Role II» забезпечує більш сучасну медичну підтримку на місцях.

В Естонії командувач Медичних Сил Збройних Сил України бригадний генерал медичної служби Тетяна Остащенко бере участь у 14-й щорічній конференції з питань медицини військових конфліктів і катастроф.

В рамках конференції, яку відкривав Міністр оборони Естонської Республіки Калле Лаанет, відбулась демонстрація сучасного мобільного шпиталю «Role II».

Командувач Медичних Сил Збройних Сил України бригадний генерал медичної служби Тетяна Остащенко. Фото: ЗСУ

Повідомлено, що естонська сторона найближчим часом планує передати цей тип шпиталю Збройним Силам України.

Також обговорювалось питання фахової підготовки медперсоналу ЗС України за кордоном для їх подальшої роботи саме у таких мобільних шпиталях.

По завершенню заходу, Міністр оборони Естонської Республіки висловив слова підтримки Україні у її непохитній позиції у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності.

Role II

Польовий шпиталь є ключовим елементом для надання допомоги постраждалим у разі бойових дій.

Його завдання полягають у виявленні, стабілізації та, при необхідності, оперуванні постраждалих перед їх доставкою до лікарні.

Польовий шпиталь типу Role II. Фото з відкритих джерел

Зазвичай до цього типу шпиталю входить: намети, контейнери або, як правило, і те, й інше; амбулаторне відділення; декілька палат, включаючи ізолятори та відділення інтенсивної терапії; операційна, включаючи передопераційну та післяопераційну зону; стоматологічне відділення; лабораторні та радіологічні відділення; підтримка та адміністрування шпиталю.

Нагадаємо, у 2020 році Сили оборони Естонії передали Україні патрони до пістолета Макарова. Точна кількість переданих патронів Україною та Естонією не розголошується.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: