Електрична виделка додає солоний смак до їжі

30.03.2016 0 By Chilli.Pepper

Новини технологій. Прототип «електричної виделки ароматизатора», який генерує солоний смак, стимулюючи язик електричним струмом, було розроблено в Японії.

Фото: виделка ароматизаторВиделка була розроблена на основі технології “електричного ароматизатора”, що досліджується Хіромі Накамура в Rekimoto Lab, міжфакультетській ініціативі в області інформаційних досліджень Університету Токіо. Ця програма “електричного тесту на смак”, використовувалась раніше для оцінки того, чи є смакова клітина язика живою чи навпаки. І використовує той факт, що язик відчуває солоний або кислий смак, коли для цього застосовують електричний струм.

Виделка орієнтована в основному на тих, кому потрібна дієта із низьким вмістом солі, як наприклад для хворих на гіпертонічну хворобу. Цього разу прототип був готовий для “Ресторану Без Солі” проект, що пропонує взагалі не солоні страви.

Ручка виделки включає в себе акумуляторну батарею та електричне коло. Коли користувач торкається кінчика виделки з їжею язиком під час натискання кнопки на ручці, певний рівень електричного струму впливає на нього. Ступінь солоності різниться в залежності від звичок харчування, віку і т.д. Цього разу доступні три рівні. Прототип коштував ¥ 2000 (близько $ 17,7) на додачу до вартості виделки.

Електрична смакова виделка створює не тільки солоний смак, але кислі і металеві смаки. Цього разу, за ​​допомогою експертів у приготуванні їжі, було встановлено, що спеції, такі як перець і часник полегшують солоне відчутя.

За матеріалами: japantoday.com


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: